Perl Zoltán a Varese ellen újra pályára léphet!

Ma, a Varese elleni bajnokin visszatérhet a parkettre az elmúlt heteket térdsérüléséből lábadozva a partvonalon kívül töltő Perl Zoltán.

Kezdjük a legfontosabbal, a jó hírrel: Perl Zoltán a hét elejétől (egész pontosan keddtől) már teljes intenzitással és csapattársaival együtt készül a mai bajnoki ütközetre. Mindez azt jelenti, hogy Zoli ma este negyed hattól ott lesz az Orlandina Basket mérkőzés keretében! Hogy mennyi időt kap majd mesterétől, az még kérdés, hiszen a közel 4 hetes kihagyás nyilvánvalóan nem múlt el nyomtalanul, és felesleges kockázatot sem szabad vállalni az épphogy felépülő térdízület gyors és erős újraterhelésével, de minden bizonnyal ma már újra éles mérkőzésen is láthatjuk a pályán válogatottunkat.

Zozóval immáron 9 fősre duzzadt a hazai kék-fehérek aktívan bevethető rotációja (már csak a veterán csapatkapitány, Sandro Nicevic visszatérésére várunk), ami hosszú hetek óta először példátlan bőséget jelent majd Gennaro Di Carlo vezetőedzőnek. Perlék mai ellenfele az az Openjobmetis Varese, amely jelenleg kétségtelenül a Serie A legrosszabb formában lévő egyesülete, és amely legutóbbi 10 tétmérkőzéséből (BL+Serie A) 9-et elveszített. Persze a Varesében óriási csalódást keltő BL vesszőfutás és a Serie A bukdácsolás nem szabad, hogy megtévessze a házigazdákat, ezt emelte ki Di Carlo mester is, aki elmondta, a Varese sebzett vadként érkezik Szicíliába, de olyankor lehet a legveszélyesebb, amikor a legkevésbé számítanánk rá. A hazaiak trénere éppen emiatt fokozott óvatosságra inti övéit, és azt is elmondta, maximálisan tisztelik a Varese múltját és jelenlegi erejét is, és csak úgy lehet esélyük az újabb hazai győzelem besöprésére, ha a találkozó elejétől a végéig maximális koncentrációval küzdenek.

A Pallacanestro Openjobmetis Varese múltjában és elért eredményeiben európai szinten is legendás alakulat. 10 olasz bajnoki cím, 4 olasz kupa, 5 BEK (az Euroliga jogelődje) és 2 KEK (a EuroCup elődje) győzelem serlegei ékesítik a Milánó melletti lombard város klubjának vitrinjeit. Nézzük röviden, kik alkotják az idei évadban eddig nemcsak a múltjukhoz méltatlanul, de  minden reális várakozáson alul szereplő, 3-5-ös mérleggel csak a Serie A 13. helyén álló Varesét.

A piros-fehér alakulat legnagyobb sztárja az az Eric Maynor, aki mögött számottevő NBA tapasztalat áll, a nagyszerű játékmester 2009 és 2014 között 267 NBA mérkőzésen lépett pályára a Utah Jazz, az OKC, a Portland és a Washington profijaként. Az idei szereplés kapcsán is Maynor kapta eddig a legtöbb kritikát, és nem véletlen, hogy több pletyka szól arról, hogy a Varese lecseréli feltehetően nem olcsó irányítóját... de ma még ott lesz Maynor Capo d' Orlandóban, ahol a vendégek egyik legnagyobb fegyvere, a Maynor-Eyenga játékkapcsolat lehet, ugyanis a Varese másik ásza az a Christian Eyenga (ex-Cleveland Cavaliers), akire még emlékezhetünk a Sassari játékosaként, ahogy Szolnokon alaposan megszórta az Olajt. Hiába a Varese 3. legeredményesebb játékosa Melvin Johnson, a fiatal amerikai rengeteg hibával és nagyon haszontalanul játszik, így Maynor mellett az ő varesei állása is erősen veszélyben van.

Perléknek nem árt figyelni a szerb Alex Avramovicsra, a legutóbbi szerb bajnoki alapszakasz MVP-je ugyanis nehezen kiismerhető és irányítóként is rendkívül ponterős játékos. A magas posztokon Luca Campani sérülés miatti kiesése után csak az Oderah Anosike (Hanga Ádám avellinói csapattársa), Norvell Pelle, Kristjan Kangur (az észt középjátékos komoly nemzetközi rutinnal bír, számos sztárcsapat megbízható "munkásembere" volt már) trióval számolhat a lombard egylet. Említetteken kívül két olaszt érdemes még említeni, az egyik az a Daniele Cavaliero, aki szintén Avellinóban volt Hanga Ádám csapattársa, valamint azt a Massimo Bullerit, aki  már 39 éves (olimpiai ezüst- és Eb-bronzérmes az olasz válogatottal), és aki még 2002-ben Németh Istvánnal együtt szerepelt az egykori Benetton Trevisóban.

A játékoskeret mellett a vendégek vezetőedzője is kiemelendő: a játékosként a Virtus Bolognával három bajnoki címet is nyerő, de játékoskarrierjét több sérülése miatt idejekorán, 30 évesen abbahagyó Paolo Moretti, aki Pistoiában vezetőedzőként bizonyított öt éven keresztül eredményesen és a legnagyobb megelégedésre, és aki a nagyobb kihívás (és valószínűleg a több pénz...) reményében szerződött tavaly nyáron nagy reményekkel Varesébe.

A vasárnap 17.15-től kezdődő Betaland Capo d' Orlando - Openjobmetis Varese olasz bajnoki mérkőzést a lombardiai Telesettelaghi élőben közvetíti. A csatorna élőképének elérhetősége az interneten nem ismert, így csak a mérkőzés élő statisztikáját tudjuk ajánlani, az  ide kattintva elérhető.

Forza Capo! Hajrá Perl Zoli!

                                   A Serie A 9. fordulójának teljes programja:            

                       A  SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető

 

Fotók: Orlandinabasket.it

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus