Perl Zoltán: Karácsonyi csodavárás Trentóban!

Perlék négy vereség után, sérülésektől megtizedelve, de a meglepetésben bízva várják a nagyon erős Trento elleni idegenbeli összecsapásukat.

Nincs megállás, az olasz bajnokság a karácsonyi ünnepek alatt is "pörög", így már ma is újra parkettre lépnek a csapatok. Perl Zoltán Capo d' Orlandójának sem volt sok ideje sebei nyalogatására, a csapat alig két nappal azután, hogy otthonában szenvedett fájó vereséget egyik közvetlen riválisától (Pesaro), már repülőre is ült, hogy egy közel 1000 km-es utazás után a dél-tiroli Trentóban kössön ki. Az előjelek nem sok jóval kecsegtetnek a szicíliaiak számára, a rossz forma (zsinórban 4 vereség) mellett a csapat is alaposan megtizedelődött. Simas Jasaitis és Sandro Nicevic már a Pesaro ellen sem tudta vállalni a játékot, a litván bedobó combjában, míg a horvát csapatkapitány a vádlijában szenvedett el izomsérülést, és a legfrisebb hírek szerint szinte bizonyos, hogy Trentóban sem léphetnek pályára. Ha mindez nem lenne elég, jött az újabb csapás: az ifjú Tommaso Laquintana vasárnap "húzta meg" a bal térdét, és ugyan ő elutazott a társaival, de játéka bizonytalan.

Ilyen előzmények után ahhoz a Trentóhoz látogatnak, akik alig 3 év alatt szinte a semmiből a Serie A és az idei EuroCup szezon egyik élcsapatává váltak. Az alig 20 éve alapított egyesület eddigi történelme igazi sikersztori, egy alpesi városban, ahol korábban a röplabda uralta a sportot (a város férfi röplabdásai jelenleg is meghatározó szereplői Európa legszűkebb elitjének), közönséget és teret nyert a kosárlabda, és Maurizio Buscaglia alakulata ma már a legjobb olasz és eurokupás csapatok méltó ellenfele. Az idei keretük is rendkívül komplett és kiemelkedő sztárok nélkül is nagyon erős. A sokadvirágzását élő olasz válogatott, Giuseppe Poeta (Hanga Ádám csapattársa is volt a Laboral Kutxánál) és a magyaros neve ellenére argentin-olasz Andres Forray egymást kiegészítve az élvonal egyik legjobb karmester-párosa. Nem a hátvéd posztok a trentóiak legfőbb erősségei, de ott is átlagon felüli kiegyensúlyozottságot képvisel a Trent Lockett, Jamarr Sanders, Johan Löftbeg, Diego Flaccadori kvartett, akik közül különösen utóbbi 19 éves olasz fiatalemberre hívnánk fel a figyelmet, hallani fogunk még róla...

Kissé ellentmondásos, de igazából a "festékben" rejlik az alapvetően alacsony szerkezetű újhullámos dél-tiroli sikercsapat igazi ereje. Davide Pascolo 25 éves korára már az olasz válogatottba is bekerült, míg a 28 éves Julian Wright 2007 tájékán szépreményű NBA ifjoncként induló karrierje (231 mérkőzést húzott le az NBA-ben a New Orleans Hornets és a Toronto Raptors színeiben) Trentóban kapott új lendületet néhány korábbi kevésbé sikeres európai próbálkozás (Panathinaikosz, Szamara) után. A mozgékony duót olyan "tornyok" válthatják, mint az idei szezon egyik legkellemesebb meglepetését okozó Filippo Baldi Rossi, vagy mint a Montepaschi Siena olasz bajnok és meghatározó Euroliga-csapatainak örök 12. embere, az elmúlt évtizedben számtalanszor kölcsönadott Luca Lechtaler.

Mégis mi szólhat Zoliék mellett? Talán a szinte teljes esélytelenség nyugalma, talán a sok sérült miatt bevetésre kerülő fiatalok ismeretlensége és talán a Perl Zoltán - Vojiszlav Sztojanovics duó. A két ifjú titánban (20 és 18 éves) óriási potenciál rejlik, a Pesaro ellen már a szerb fiú is jelezte, egyre inkább beilleszkedik csapata játékrendszerébe. Fiatal honfitársunk számára a több hiányzó megint extra játékidőt és sok lehetőséget jelenthet, szurkoljunk neki, hogy éljen ezzel!

A ma 20.30-tól kezdődő Dolomiti Energia Trentino - Betaland Capo d' Orlando olasz bajnoki mérkőzésről élőképes streamet sajnos nem tudunk ajánlani, a bajnokit élőben közvetítő szicíliai Antenna del Mediterranio televíziós társaság ugyanis egyáltalán nem teszi elérhetővé élő adását az interneten.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Továbbra is biztatjuk olvasóinkat arra, hogy voksoljanak! Az itáliai All-Star Gála szavazása még javában tart, ha azt szeretné, hogy Perl Zoltán bő két hét múlva visszatérjen Trentóba a jeles eseményre, IDE KATTINTVA! minden nap szavazhat!

Forza Capo! Hajrá Perl Zoli!

             A BEKO Serie A 13. fordulójának további programja:

Sidigas Avellino -  JuveCaserta  23/12 18:30
Enel Brindisi -  Manital Torino  23/12 20:30
Virtus Bologna -  Vitasnella Cantú  23/12 20:30
Tesi Group Pistoia -  Umana  Venezia  23/12 20:30
Varese -  Vanoli Cremona  23/12 20:30
Vuelle Pesaro -  EA7  Milano  23/12 20:30
Dinamo Sassari -  Reggio Emilia  23/12 20:45

 

A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető 

 

Fotók: Joe Pappalardo (Facebook/Betaland Capo d' Orlando)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus