Perlék a bajnokot fogadják a Serie A nyitányán

Nem akármilyen ellenfél ellen debütálhat idén az Orlandina Basket, a bajnok Milano sztárcsapata vizitál Perléknél a bajnoki nyitányon.

Sorozatban a negyedik szezonját kezdi el úgy az olasz Serie A, hogy abban magyar játékosért is szoríthatunk. 2013-ban Lóránt Péter római, 2014-ben Hanga Ádám avellinói, míg 2015-ben és idén, 2016-ban Perl Zoltán Capo d'Orlando-i játékosként kezdi meg a bajnokságot. A 21 éves magyar hátvéd már-már rutinos itáliai légiósként tért vissza Szicíliába, újjáalakuló csapatáról, csapattársairól tegnap már írtunk.

A nyitóforduló nem is alakulhatott volna nehezebben Zoliék számára - rögtön a legerősebb rivális, a bajnoki címvédő Olimpia Milano látogat a PalaFantozziba. A két csapat korábbi összecsapásai előtt már az összes elcsépelt jelzőt elkoptattuk kettejük összevetésekor: Dávid Góliát ellen, a legkisebb a legnagyobb ellen, észak dél ellen, a másfél milliós metropolisz a 13 ezres kisváros ellen. Ezek a jelzők is jól mutatják, az olasz első osztály két vége találkozik vasárnap este, és az erőviszonyok érzékeltetésére elég annyi, a hazaiak költségvetése épphogy eléri a 3 millió eurót, míg a vendég milánóiak éves büdzséje bőven 24 millió euró felett van.

Az idén is a kiesés elkerüléséért küzdő Orlandina Basket ilyen előzmények ellenére is a győzelemre tör (ne feledjük, a hatalmas bravúr, a rekordbajnok otthoni legyőzése tavaly is sikerült Zoliéknak), mindenki egészséges és mindenki harcra kész. Perl Zoltán várhatóan a cserepadról kezdi a bajnokit, csapata a Fitipaldo - Diener - Berzins - Archie - Delas kezdőötössel várja a Milanót.

A vendég Olimpia Milano, már az új Euroliga lebonyolításra készülve, talán minden eddiginél erősebb kerettel vág neki az új szezonnak: a horvát edzőfejedelem, Jasmin Repesa minden posztra legalább két európai klasszissal számolhat. A címvédőnél még az is belefér, hogy a kisebb bokasérüléssel bajlódó litván irányító, Mantas Kalnietis, a hasonló okokból harcképtelen szerb center, Miroszlav Raduljica (a Panathinaikoszt hagyta ott a nyáron a  Milano kedvéért), valamint a sérüléséből már felépülő, de az éles játákot még nem kockáztató Alessandro Gentile el sem utazott Capo d' Orlandóba, ám a litván, az olasz és a szerb válogatott klasszisa nélkül is bivalyerős a piros-fehérek kerete.

Kalnietis hiányában az olasz válogatott Andrea Cinciarininek, valamint az amerikai, egykoron Pécsett (sikertelen) próbajátékon járó, ám azóta már Euroligát is nyerő, és a Fenerbahcétól megszerzett Ricky Hickmannak kell megoldania. Gentile távollétében a szlovén Zoran Dragic léphet elő, vélhetően ő nehezíti majd meg legjobban Perl Zoltán életét vasárnap este. A mezőnyposztokon ott lesz Krunoslav Simon, a horvát válogatott ásza, az amerikai Rakim Sanders, aki "csak" a bajnoki döntő MVP-je volt, valamint két ifjú talján, a nagy rivális Cantútól elcsábított Awudu Abass (a Serie A második legjobb olasz játékosa volt tavaly) és a Virtus Bolognától elhozott, mindössze 20 éves Simone Fontecchio is. Talonban pedig még mindig ott van Bruno Cerella, aki ebben a keretben is csak epizodista.

Talán Raduljica hiánya lehet a Milano Acchiles-sarka, a szerb olimpiai ezüstérmes óriás a keret egyetlen igazi centere, így nélküle hiába van ott válogatott- és honfitársa, Milan Macsvan, az amerikai Jamel McLean vagy a legutóbbi évadban (még a Trento színeiben) a Serie A legjobb olasz játékosának megválasztott Davide Pascolo, igazi ötös nélkül áll fel a Repesa-banda.

A vasárnap 20.45-től kezdődő Betaland Capo d' Orlando - EA7 Emporio Armani Milano olasz bajnoki mérkőzést a RaiSport 1 HD élőben közvetíti. A csatorna élőképes streamje az alábbi linken elérhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető.

Forza Capo! Hajrá Perl Zoli        

 

                             A Serie A 1. fordulójának teljes programja:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus