Perlék egy félidő alatt, megint elintézték a Cantút

Megvan az újabb idegenbeli siker, az első két negyed elsöprő Capo-parádéja ellen nem volt ellenszere a másodk félidőben ébredő hazaiaknak.

Serie A, alapszakasz, 20. forduló:

Red October Cantú - Betaland Capo d' Orlando 73-79

A két csapat őszi összecsapása (egy "kivégzésbe" torkolló meccsen 96-53-ra nyert az Orlandina) mély nyomokat hagyhatott a Cantú játékosaiban, olyan elképesztően gyáván, hitehagyottan, enerváltan és mindennek tetejébe rengeteg hibával kosaraztak Pilepicék. Alig több mint egy negyed alatt hízott 20 pontra a különbség, sőt a második negyed közepére már 25 ponttal (17-42) vezettek Perlék, és ezt a komoly fórt a félidőre is tartani tudták. Ekkor a mérkőzés képe is azt sugallta, hogy a Capo ellen újabb megrendítő vereségbe szaladhat bele a Cantú.

A szünetben alaposan felrázhatta fiait az ukrán mester, mert egy teljesen más hazai csapat jött ki az öltözőből. Persze a vendégeket is elkényelmesíthette a tetemes előny, de ez utóbbi olyan ütemben kezdett el leolvadni, hogy akár még egy szenzációs fordítás esélye is a levegőben lógott. A szicíliaiak azonban azokban a periódusokban, amikor a Cantú játékosai már-már elhitték, hogy lehet esélyük a fordításra, mindig tudtak újítani és fordulatszámot növelni. Emiatt gyakorlatilag egy pillanatig nem volt esélye a házigazdának, és Perlék végig vezetve, megérdemelten hozták el idegenből is azt a két bajnoki pontot, amellyel akár a 6. helyig is előreléphetnek a 20. fordulót követően.

Perl Zoltán az első negyedben csereként szállt be a mérkőzésbe, az utolsó kívételével minden negyedben játékhoz jutva ezúttal 6 perc jutott neki, ezen idő alatt 2 pontot szerzett (1/1 a duplákból), valamint volt 1 eladott labdája, 1 asszisztja és 1 beütött faultja (1 VAL).

Perl Zoltán és az Orlandina Basket legközelebb a Serie A alapszakaszának 21. fordulójában egy hét múlva, március 5-én vasárnap 12.00-s kezdéssel a Germani Basket Brescia gárdáját fogadja hazai pályán.

A Red October Cantú legjobb dobói: Pilepic 17/6, Dowdell 15, J.Johnson 14/3.

A Betaland Capo d' Orlando legjobb dobói: Archie 20/15, Sztojanovics 16/6, Ianuzzi 12.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus