Perlék fantasztikus végjátékot nyertek meg Torinóban!

Perl Zoltán ma nagyon kevés lehetőséget kapott, de társai nélküle is kisebb hőstettet hajtottak végre a Torino idegenbeli legyőzésével.

Serie A, alapszakasz, 18. forduló:

Fiat Torino (8-10) - Betaland Capo d' Orlando (10-8)  91-92

Hiába kezdett jól a vendégcsapat, a Fiat Torino egy elképesztő 17-0-s rohanással már ez első negyedben 12 pontos előnyhöz jutott. Úgy tűnt, hogy a palánkok alatt teljes dominanciát kialakító hazaiak hamar eldönthetik a fontos derbit, ám az Orlandina Basket szívós csapatmunkával a 2. negyedben lépésről lépésre dolgozta le a hátrányát, és nagyszünetre már 39-39-es állással vonultak le a felek.

A folytatás újabb fordulatot hozott az összecsapásba, ezúttal a szicíliai lovagok száguldottak egy 15-0-át, és pillanatok alatt 43-39-es hazai vezetésről 43-53-mat mutatott az eredményjelző tábla. Perlék a tőlük megszokott hatalmas elánnal küzdöttek, de az ebben az időszakban majd' kétszer annyi lepattanót szerző házigazda újabb lendületet vett, és  53-60-ról jött is a Torino 13-0-s rohama. A záró negyed elképesztő izgalmakat hozott, fej-fej mellett haladtak a csapatok, és úgy tűnt, hogy Jamal Wilson kosara néhány másodperccel a vége előtt 91-89-es győzelmet jelent a hazaiaknak. Ám jött az újabb, ki tudja hányadik fordulat, és a 19 éves szerb titán, Vojiszlav Sztojanovics 3 másodperccel a vége előtt szerzett „emberes triplájával” végül a vendégeké volt a slusszpoén. Ezzel a Torino továbbra is képtelen legyőzni azt az Orlandina Basketet, akik a mai győzelmükkel már a 4. helyet ostromolják a tabellán.

Perl Zoltán az első negyedben negyedben csereként szállt be a mérkőzésbe, ezúttal csak 4 perc játékidő jutott neki, ezen idő alatt pontot nem szerzett - egyetlen rossz mezőnykísérlete és egy beütött hibája volt csak ezen rövidke periódus alatt (-2 VAL).

Perl Zoltán és az Orlandina Basket legközelebb a Serie A alapszakaszának 19. fordulójában egy hét múlva, február 12-én, vasárnap 18.15-ös kezdéssel a Dolomiti Energia Trento gárdáját fogadja.

A Fiat Torino legjobb dobói: White 26/3, Washington 16/3, Wilson 12/3, Poeta 12/3.

A Betaland Capo d' Orlando legjobb dobói: Ivanovics 23/9, Diener 18/15, Archie 15/6.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus