Perlék ma a Cremona ellen újra nyernének (Élőképpel!)

Két vereség után csak a győzelem lehet a cél Perl Zoltánék számára az erős, ám ma a legjobbját valószínűleg nélkülöző Cremona ellen.

Visszatérni a jól bevált győzelmi útra - ez lehet ma az olasz első osztály "magyaros" csapatának, a szombathelyi Perl Zoltánt a soraiban tudó Orlandina Basketnek az egyetlen célja a Vanoli Cremona elleni kora esti összecsapáson. A "nullszaldós" (3 győzelem, 3 vereség) mérleggel a Serie A 11. helyén álló szicíliaiaknál csak apró kisiklásnak tekintik két legutóbbi vereségüket és ma mindenképpen javításra készülnek. Nem mondunk azzal újat, most sem lesz egyszerű dolguk, aktuális ellenfelük a rendkívül sűrű itáliai élvonal középmezőnyében Perlékhez hasonló mérleggel a 9., a lombard klub számára azonban ez eddig közel sem pozitív teljesítmény, ugyanis Cusinék jóval komolyabb elvárásokkal vágtak neki ennek az évadnak, mint mai vendéglátóik.

A házigazda Capo d' Orlando ma is tartalékos lesz, ugyan Laurence Bowers visszatérése örömteli tény, de Vlado Ilievszki még legalább 7-10 napig harcképtelen, így Zoliék megint a rutinos macedón klasszis nélkül kénytelenek felvenni a harcot. Szintén nem számíthatnak (még) Vojiszlav Sztojanovics játékára, aki  kisebb sérülését kúrálgatja még, de vele kapcsolatban annak már örülhetnek a szicíliaiak hívei, hogy végre hivatalosan is lezárult a hosszú átigazolási procedúrája. A 18 éves szerb szupertehetség a FIBA által megállapított 30 ezer eurós nevelési díj ellenében a belgrádi Crvena Zvezdától végleg a Capo d' Orlandóhoz került és azzal 3 éves szerződést kötött!

Bevezetőnkben is említettük, kifejezetten erős, veszélyes rivális az Orlandina mai ellenfele, a nem titkoltan a felsőházba és a playoffba törekvő Cremona viszont legjobbjuk, Luca Vitali, akinek sokoldalúsága, játékának komplexitása és stílusa nagyon hasonlít Hanga Ádám játékára, nagy eséllyel még mindig nem lehet ott a parketten sérülése miatt, a 201 centijével is elsősorban irányitót játszó jelenleg is olasz válogatott kosaras kiesése komoly hátrány lehet a vendégeknek. Vitali mellett még egy olasz válogatott is tagja a Vanoli keretének, Marco Cusin center poszton, főleg védekezésben erős bástya, a 30 éves magasember az idei Eb-n 5. helyezett olasz válogatottnak is hasznos tagja volt.

Rajtuk kívül 5 amerikai (pontosabban 4 amerikai és egy, útlevelét tekintve brit) játékosának gyors játéka jellemzi Cesare Pancotto együttesének játékát. A sovány NBA múlttal (Charlotte Bobcats, New Orleans Pelicans) bíró James Southerland eddig csalódást okozott, nem úgy a tavaly még a mai házigazdát erősítő Tyrus McGee, aki jelenleg a csapat legponterősebb játékosa. Mellettük a brit válogatott Ogooluve Adegboye, a két éve még a Pesarónál a liga egyik legjobb dobójaként szereplő Elston Turner, és a Pistoiánál már bizonyító Deron Washington húzza a Cremona szekerét. A látogatók gyenge pontja lehet, hogy Vitali (valószínű) hiányzása okán az a 25 éves Nicolo Cazzolato is sok játékpercet kap az egyes poszton, aki eddig a szezonig jószerivel csak a 3. ligában játszott.

A vasárnap 18.15-től kezdődő  Betaland Capo d' Orlando - Vanoli Cremona olasz bajnoki mérkőzést a Cremona idegenbeli mérkőzéseit közvetítő lombardiai Cremona 1 Tv élőben közvetíti, a csatorna élőképes adása az alábbi linken követhető. A körzeti tévé műsorának "streamje" vasárnap délelőtt még elérhető volt, hogy ez a talákozó alatt is így lesz-e, arra sajnos nem tudunk garanciát vállalni.

Felhívjuk azonban olvasóink figyelmét arra, hogy az olasz liga a www.legabasketv.it oldalon élő web tv szolgáltatást működtet, ez a forduló valamennyi mérkőzéséről beszámol és közvetít (a vasárnapi meccsek esetében körkapcsolásszerűen), így Perlék mai összecsapásáról is többször mutatnak majd élőképet. A szolgáltatás csak (egyszerű és ingyenes) regisztráció után nézhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Forza Capo! Hajrá Perl Zoli!
 

A BEKO Serie A 7. fordulójának további programja

Manital Torino

-  EA7 Milano  15/11 12:00
Dolomiti  Trento -  Openjobmetis Varese

 15/11 18:15

Vitasnella Cantù -  Sidigas Avellino

 15/11 18:15

Tesi Group Pistoia -  JuveCaserta

 15/11 18:15

Vuelle Pesaro -  Enel Brindisi

 15/11 18:15

Reyer Venezia -  Reggio Emilia

 15/11 20:45

Virtus Bologna -  Dinamo Sassari

 16/11 20:45

A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető 

 

Fotók: Facebook/Orlandina Basket

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus