Perlék megnyerték rangadójukat Torinóban!

A magyar ifjonc most némileg pontatlanabb volt a befejezéseknél, ám szezoncsúcsot szállított gólpasszokban, s újra rengeteget játszott

Manital Torino - Betaland Capo d'Orlando 69 - 71

Perl Zoltán kezdőként 30 percet volt játékban, ami alatt 6 pontot, 1 lepattanót, 4 gólpasszt (idénycsúcs) és 1 kiharcolt faultot tett a közösbe 3/8-as mezőnyözéssel és 0/2-es büntetőzéssel.

A végelszámolás szempontjából nagyon fontos két bajnoki pontot rabolt el Perl Zoltán Orlandina Basketje Torinóból. A végig sok hibával tarkított, lüktető találkozón mindkét fél tisztában volt a mérkőzés súlyával, azzal, hogy aki ma vesztesen hagyja el a parkettet, lépéshátrányba kerülhet a kiesés elkerüléséért vívott harcban. A hazaiaknál az előzetes várakozásoktól eltérően ma mégsem tudott debütálni DJ White, és az ex-NBA-s profi hiányában arra a bolgár Dejan Ivanovra koncentrálódott a házigazda palánk alatti játéka, aki ma feltűnően indiszponáltan kosarazott, vagy más aspektusból Perlék oldották meg majdnem tökéletesen az eddigi fordulókban csapatából kiemelkedően ponterős bolgár semlegesítését.

Ivanov hiányzó pontjait az olasz válogatott Mancinelli igyekezett pótolni, és ugyan fej-fej mellett haladtak a felek, de az alsóházi rangadó irányítása, ha nem is biztosan, de majdnem végig Perlék kezében volt. Honfitársunk ma nem játszott jól, a tőle megszokottnál pontatlanabbul, talán kissé szétszórtabban kosarazott, és egészen az összecsapás 39. percének 57. másodpercéig azt is kijelenthettük volna, hogy a mai az assziszt-rekordja ellenére sem az ő napja volt, de akkor ez a 20 éves szombathelyi fiatalember megint tudott egy olyat húzni, amivel mindezt felülírta. 3 másodperccel a vége előtt, 67-67-es állásnál, egy szenzációs és szemfüles alapvonali bedobásból kihagyhatatlan ziccerhelyzetbe hozta a litván Jasaitist, aki nem is hibázta azt el, nyert az Orlandina Basket!

Perl Zoltánék legközelebb, a jövő hét utáni hétfőn (november 30-án), 20 óra 30 perctől az Euroliga résztvevő Dinamo Sassarit fogadják.

A Torino legjobb dobói: Mancinelli 17/3, Giachetti 16, Miller 12/9
Az Orlandina legjobb dobói: Jasaitis 18/9, Oriakhi 15, Laquintara 9/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus