Perlék nagy lejtmenetben újabb hazai vereségükkel

Fiatal honfitársunk az összes pontját az első negyedben szerezte, klubja, a Capo d'Orlando Hanga ex-csapatától otthon kapott ki

Capo d'Orlando - Sidigas Avellino 55 - 73

Perl Zoltán kezdőként 22 percet volt játékban, ami alatt 8 pontot szerzett 1 lepattanó, 1 gólpassz és 1 szerzett labda mellett. Mezőnyből 4/7-tel zárt, a negatív oldalon pedig 2 eladott labda szerepelt nála.

Az átok nem szakadt meg, újabb vereséggel zárta az évet az Orlandina Basket. Pedig az ünnepi hangulatban kezdődő bajnokin már a kezdéskor kellemes meglepetés érte a hazai drukkereket azzal, hogy az a Simas Jasaitis is játékra jelentkezett, akinek játékát még maga Giulio Griccioli, a hazaiak mestere is határozottan tagadta a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón. Az első negyed egy kisebb Perl-parádét hozott, a hazai csapat ekkor dobott pontjaiból 8-at szerzett az első 10 percben hibátlanul játszó magyar légiós.

A folytatásban az egyre jobban magára találó Avellino is „beiratkozott” a mérkőzésbe, az alapvetően erősebb keretű vendégcsapat elsősorban James Nunnally (végül 22 ponttal lett a mezőny legponterősebbje) eredményességének köszönhetően a vezetést is átvette. A kiválóan kezdő Perl Zoltánnak már a harmadik negyed elején faultproblémái adódtak, és a 3. beütött személyi hibája után már a hajrára volt kénytelen pihentetni őt mestere. Amikor honfitársunk újra játékra jelentkezett, már nagy volt a baj, a záró negyed második felére teljesen „lefagyott” a Capo, és ezúttal Zoli sem tudott új lendületet vinni övéi játékába, a látogatók pedig egy 15-0-s rohammal elhúztak, és ezzel az előnnyel célba is érve megnyerték az összecsapást.

Perl Zoltán és a Capo d’Orlando legközelebb mához egy hétre, 2016 január 3-án 18.15-ös kezdéssel a Giorgio Tesi Group Pistoia vendégei lesznek.

Az Orlandina legjobb dobói: Oriakhi 14, Bowers 11, Perl 8
Az Avellino legjobb dobói: Nunnally 22/6, Ragland 17/12, Cervi 12

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus