Perlék nem értek célba óriási feltámadásuk végén

A Capo d'Orlando 20 pontos hátrányból állt fel a Pesaro ellen, ám hiába fordított, végül vesztett az egylabdás hajrában honfitársunk csapata

Capo d'Orlando - Consultinvest Pesaro 69 - 72

Perl Zoltán kezdőként 29 percet játszott, ami alatt 12 pontot szerzett 6/11-es mezőnymutatóval (0/1 triplából), 2 lepattanót szedett, kiosztott 1 gólpasszt, kiharcolt 3 faultot és elcsent 2 labdát az ellenféltől.

Megint nem sikerült, és újra a tavaszihoz hasonló pokoli végjáték-thriller után bukta el a Pesaro elleni összecsapását a Capo d’ Orlando. Már kezdéskor gyülekeztek a viharfelhők a hazaiak felett, mint kiderült, sem a litván Simas Jasaitis, sem a horvát Sandro Nicevic nem tudta vállalni a játékot, mindketten a legutolsó edzésen szenvedtek izomsérülést. Kettejük hiánya nagyon komoly vérveszteség volt, ráadásul Perlék az első két negyedben katasztrofálisan játszottak: elképzelés nélküli támadójáték, pocsék védekezés, még úgy is megérdemelt volt a több mint magabiztos, 15-20 között mozgó vendég vezetés, hogy a pesaróiaknál is csak Austin Daye kosarazott igazán jól, igaz ő káprázatos formát mutatott, már két negyed alatt 20 pont és 10 lepattanó felett járt.

Nem sok reménnyel kecsegtetett a folytatás sem, ám Zoliék becsületére legyen mondva, nem adták fel, és mivel a vendégeknél továbbra is csak Daye volt igazán vállalkozó kedvében, és ekkor már ő sem dobott be mindent, a harmadik negyed közepétől a két csapat közti különbség egyre inkább elapadt. Jó volt azt is látni, hogy fiatal reménységünk bátran kosarazott, lendületet tudott adni az övéinek, és főleg neki és palánk alatt belelendülő Bowersnek volt köszönhető, hogy a záró játékrész második felére a hazai gárda visszajött a mérkőzésbe. Alig több mint két perccel a vége előtt már a Capo vezetett 69-66-ra, ám a lüktető végjátékban a vendégek voltak higgadtabbak, és hiába volt ott még 69-71-nél is a lehetőség a hazaiak előtt, a veterán Basile elrontotta az átadást (a jól bemozduló Perl lett volna befejezőember), ezzel pedig elúszott a meccs a zsinórban negyedszer vesztő házigazdának. Az Orlandina Basket mai vereségével a 14. helyre, már a közvetlen veszélyzónába csúszott vissza.

Perl Zoltán és Capo d’ Orlando legközelebb már 3 nap múlva, december 23-án, szerdán, 20.30-as kezdéssel játszanak - a Serie A 13. fordulójában a Dolomiti Energia Trento vendégei lesznek.

Az Orlandina legjobb dobói: Bowers 19/6, Perl 12, G. Basile 11/6
A Pesaro legjobb dobói: Daye 28/12, Lacey 15/6, Christon 12

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus