Perlék nem tudtak javítani az olasz élvonalban

Perl Zoltán látványos kosarakat szerzett a végjátékban, de nem tudta megmenteni gyengén hajrázó csapatát otthon a Cremona ellen

Upea Capo d' Orlando - Vanoli Cremona  65 - 69  (14-12, 19-17, 21-19, 11-21)   

Perl Zoltán kezdőként szezoncsúcsot jelentő 35 percet volt játékban, ami alatt 9 pontot dobott, 2 lepattanót gyűjtött be, 3 gólpasszt osztott ki, 1 blokkot jegyzett, 1 labdát szerzett, valamint 4 faultot harcolt ki. Mezőnyből 3/8-cal zárt (1/3 triplából), s 2/2-t teljesített a büntető vonalról.

Mint minden mai sporteseményen, Capo d’Orlandóban is egyperces gyászszünettel kezdődött a mérkőzés a pénteki tragikus párizsi terrortámadás áldozataira emlékezve. A kezdéskor már az is kiderült, a vendég Cremona legnagyobb ásza, Luca Vitali mégiscsak vállalta a játékot, ez pedig, mint később kiderült, döntő jelentőségű volt. Vitali ugyan a hosszú kihagyása után (csak ma debütált ebben az évadban) önmagához képest nem játszott jól, ám klasszisa és sokoldalúsága pont azt az apró különbséget jelentette, amit a még mindig Vlado Ilievszki és Voja Sztojanovics nélkül felálló, és így rendkívül vékony kerettel gazdálkodó Orlandina végül nem tudott kompenzálni. Persze Zoliék akár még így is nyerhettek volna, mi több, a mérkőzés nagyobb részében nekik állt a zászló, ám a hajrában kijött az a különbség, hogy míg a vendégek 10 embert forgathattak bátran, addig Gricciolinak, a hazaiak szakvezetőjének egy negyvenes és egy majdnem negyvenes veteránon (Basile és Nicevic), illetve a grúz Metrevelin kívül csak tinédzserek álltak rendelkezésére a cserepadon.

Éppen ezért Perl Zoltánnak is rengeteg terhet kellett ma vállalnia, a rekord játékidőn túl Zozo sokoldalúan kosarazott, egy rendkívül látványos blokkja pedig minimum top 10 „gyanús” ebben a fordulóban. Ma az is kiderült, ez a vékony keret már nem bírja el, ha csak 1-2 kulcsjátékosa is alulteljesít eddig megszokott önmagához képest, ma Jasaitis és Oriakhi hiányzó pontjait nem volt aki pótolja, így nem meglepetés, hogy a Cremona, ha csak a végjátékban is, de meg tudta fordítani a találkozót, és el tudta vinni a két bajnoki pontot a korábban már 7 egységgel is vezető hazaiak orra elől. Perlék ezzel a vereséggel negatív, 3-4-es győzelem-vereség mutatóval a Serie A rendkívül sűrű mezőnyének 11. helyén állnak. Érdekesség, hogy az olasz első osztály jelenlegi listavezetője óriási meglepetésre az a Giorgio Tesi Group Pistoia, amely kezdő irányítóként az ex-fehérvári Ronald Moore-t is a soraiban tudja.

Zoliék a következő fordulóban, jövő hét vasárnap 18:15-ös kezdéssel az újonc Manital Torino vendégei lesznek.

Betaland Capo d' Orlando legjobb dobói: Laquintana 12/6, Bowers 11/3, Perl 9/3
Vanoli Cremona legjobb dobói: D. Washington 16/6, Cusin, Adegboye 9-9

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus