Perlék óriási hajrával verték a Sassarit!

Az Orlandinát nem lehet megállítani, Perlék küszködve és sokáig rosszul is játszva, egy fantasztikus utolsó negyeddel megverték a Sassarit.

Serie A, alapszakasz, 12. forduló

Betaland Capo d'Orlando - Banco di Sardegna Sassari 72-65 (13-17, 16-24, 19-13, 24-11)

Egy kiscsapat újabb hőstette volt a mai győzelem, de ez a kiscsapat ma is bebizonyította, hogy csak lehetőségeiben és körülményeiben kicsi, mert szinte minden másban óriási. Közhely, előszeretettel süti el a sportsajtó: egy jó csapat rosszul játszva is tud nyerni. Ha ez igaz, a Betaland Capo d’Orlando egy nagyon jó csapat, mert ma 3 negyeden keresztül rosszul, mi több, az első két negyedben kifejezetten pocsékul játszottak a hazai kék-fehérek. Gyenge támadójáték és védekezési hibák sokasága jellemezte a játékukat.

Hazai szempontból kilátástalannak is tűnt a derbi, azonban jött a negyedik negyed, és jött az, amit valószínűleg a legtöbben úgy fognak magyarázni, hogy győzött a „Capo-szív”. Az utolsó 5 percben már ellenállhatatlan volt az Orlandina, és a Serie A legkisebb költségvetéssel működő csapata tovább robog a kupadöntő és a play-off felé. Nem mellesleg mai győzelmével a csapat zsinórban a 6. hazai meccsét nyerte meg (csak a bajnok Milánó tudott győzni Szicíliában, még az első fordulóban), ami új klubrekord.

Perl Zoltán a második negyedben szállt be a mérkőzésbe, ezúttal mindössze 2 perc jutott neki, ezen idő alatt mindössze egy elrontott (kétpontos) mezőnykísérlete volt.

A Betaland Capo d’Orlando legjobb dobói: Fitipaldo 15/6, Diener 13/9, Archie 12/6.

A Dinamo Sassari legjobb dobói: Lacey 14/9, Szavanovics 12/3, Carter 11/9.

Perl Zoltán és az Orlandina Basket legközelebb immáron karácsony után, december 27-én, kedden 20.30-tól a Sidigas Avellino otthonában lép fel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus