Perlék otthon kaptak ki a Varesétől

Perl Zoltánék hazai veretlenségét a Varese vette el, a magyar ifjonc most is kezdő volt, de kevésbé tudott produktív lenni

Betaland Capo d'Orlando - Openjobmetis Varese 62 - 66

Perl Zoltán kezdőként 25 percet játszott, ami alatt 5 pontot, 1 lepattanót, 1 gólpasszt és 1 kiharcolt faultot tett a közösbe, a negatív oldalon pedig 2 eladott labdát jegyeztek fel nála. Mezőnyből 2/6-tal zárt (1/2 triplából). 

A találkozó 40 játékpercéből egyetlen másodpercig sem vezetett az Orlandina Basket, mégis meccslabdája volt 62-64-es állásnál az utolsó másodpercekben, Vlado Ilievszki azonban hibázott,  odalett az egyenlítés és a fordítás esélye. Perlék szempontjából borzalmasan indult a meccs, a vendégek megugrottak 15-2-re, innen kezdte a felkapaszkodást az ezúttal feltűnően indiszponáltan és pontatlanul játszó dél-itáliai gárda. A Capo litván mesterlövésze, Simas Jasaitis ekkor még a gyűrűt is alig találta, és a mi fiúnk is jóval visszafogottabb volt támadásban a tőle megszokottnál. A Bowers-t és Sztojanovicsot még mindig nélkülöző hazaiak vékony kerete nem nagyon bírta el kulcsemberei gyengélkedését, és hiába szűkült a különbség a két csapat között, a Varese kézben tudta tartani az összecsapást.

Pedig a vendégek sem brillíroztak, kivéve a ma szenzációs Roko Ukic-ot, a horvát irányító mezőnyből, hármasból és büntetőből is hibátlan volt az utolsó percig, és  asszisztokban sem szűkölködött, ma igazi nyerőember volt – az ő semlegesítése jövő hét szerdán is kulcsfontosságú lehet a Fiba Europe Cup találkozón Vareseben fellépő szombathelyi Falco számára. Az utolsó negyedben Zoliék (a fiatal magyar bedobó egy szép középtávoli tempót és egy tiszta hármast értékesített, de ma ő is nagyon pontatlan volt korábbi önmagához képest) még visszaküzdötték magukat, Jasaitis is elkezdett „termelni”, de ebben ki is merült minden energiájuk, ma nem játszottak jól, a legvégén a szerencse is elpártolt tőlük, megérdemelten nyert a Varese.

Az Orlandina legközelebb jövő vasárnap játszik bajnoki mérkőzést, méghozzá a Caserta otthonában 18:15-től.

A Capo d'Orlando legjobb dobói: Jasaitis 17/9, Oriakhi 13, Nicevic 10
A Varese legjobb dobói: Ukic 21/3, Campani 11/3, M. Thompson 10/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus