Perléket nagyon megverte az Euroliga-szereplő Milano

A fiatal magyar légiósnak jobban ment az Olimpia Milano ellen, mint az utóbbi hetekben, ám nem tudta megmenteni övéit a kiütéses vereségtől

Olimpia Milano - Capo d'Orlando 84-57

Honfitársunk kezdőként 29 percet játszott, ami alatt 9 pontot, 4 lepattanót, 2 szerzett labdát, 1 gólpasszt és 3 kiharcolt faultot ért el 4/11-es mezőnyözéssel (0/2 triplából) és 1/2-es büntetőzéssel, továbbá 2 eladott labda került még fel a neve mellé.

EA7 Emporio Armani Milano legjobb dobói: A. Cinciarini 13/3, K. Simon 13/9, M.Macvan 10, C. Jenkins 10/6, J. McLean 10.

Betaland Capo d' Orlando legjobb dobói: L. Bowers 14/6, T. Laquintana 11, Perl Zoltán 9, S. Jasaitis 9/6.

Beigazolódott  a papírforma: hiába próbált meg küzdeni, nem igazán tudta megnehezíteni neves vendéglátója dolgát, és súlyos vereségbe futott bele Perl Zoltán Orlandina Basketje. Az utóbbi éveken igencsak kétarcú Milano ezúttal a jobbik arcát mutatta, hiába játszottak a hazaiak kevesebb mint 48 órával ezelőtt Zágrábban sorsdöntő Euroliga mérkőzést, Repesa fiain már a kezdetektől sem volt semmi nyoma a fásultságnak, és látszott, egy pillanatig nem akarják kétségek között, izgalomban tartani a Mediolanum Forumot szinte teljesen megtöltő milánói publikumot. Simonék jól dobtak távolról, és amint a vendég kék-fehérek egy kicsit közelebb kerültek volna, védekezésükön szigorítva a szicíliai kiscsapat minden felzárkózási kísérletét csírájában fojtották el.

A különbség folyamatosan nőtt, és már a második negyed alatt egyértelművé vált, nem ma győzi le Dávid Góliátot. Számunkra örömteli, hogy Perl újfent nagyon sok lehetőséget kapott, és egyáltalán nem volt megszeppenve a számára minden bizonnyal szokatlan kulisszáktól (11 ezer néző volt a csarnokban!), honfitársunk sokat vállalkozva, agilisan vetette magát a küzdelembe, és bár talán a tőle megszokottól némileg pontatlanabb volt támadásban – persze ebben  a házigazda olykor Euroliga-szintű védekezése is „ludas” volt, amivel Zozo eddig még ritkán találkozott –, és bár csapata nagyarányú vereségét ő sem tudta megakadályozni, de értékes tapasztalatokkal gazdagodott, amelyek további lökést adhatnak fejlődésének.

Perl Zoltán és a Betaland Capo d’ Orlando legközelebb mához egy hétre, december 20-án, vasárnap 18.15-ös kezdéssel, hazai pályán fogadják Lóránt Péter ex-klubját, a Consultinvest Pesaro együttesét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus