Perléknek esélyük sem volt Avellinóban

Szemernyi esélye sem volt az Orlandina Basketnek Avellinóban, Perléken átrobogott a hazai BL-alakulat, és végül fölényes sikert aratott.

Serie A, alapszakasz, 13. forduló

Sidigas Avellino (9-4) - Betaland Capo d' Orlando (7-6)  94-65

Már az első negyedben eldőlt a találkozó, az Avellino szinte hibátlanul dobott ebben a 10 percben, ráadásul ráemelt dobásaik többsége hárompontos volt, így a bajnoki hazai favoritja hamar és határozottan jelezte, ma nem tűr ellentmondást. Nicevic még nem volt bevethető, így Di Carlo mesternek 8 felnőtt játékosa maradt, és ma egyből bebizonyosodott, Fitipaldo távozása óriási érvágás. Az „uru” hátvád támadásban és főleg védekezésben óriási űrt hagyott maga mögött.

Nem véletlen, hogy főleg a kisemberek villogtak a házigazdánál, ráadásul a Green, Ragland, Thomas trió távolról alig hibázott, így a különbség csak nőtt és nőtt. Az utolsó negyedben már a hazaiak cseresora  játszott, de Perlék még ekkor sem tudták kozmetikázni a súlyos vereséget. Persze csüggedésre és elkeseredésre semmi oka a mai vendégeknek, néhány nap múlva hazai pályán bebiztosíthatják kupadöntős tagságukat.

Perl Zoltán az első negyedben csereként szállt be a mérkőzésbe, ezúttal 11 perc jutott neki, ezen idő alatt egy elrontott kétpontos és egy elrontott hárompontos mezőnykísérlete volt, a büntetővonalról kettőből egy dobása volt sikeres, így 1 pontot dobott, volt 1 (támadó) lepattanója, 2 asszisztja, 1 kiharcolt és 1 beütött faultja.

A Sidigas Avellino legjobb dobói: Thomas 24/12, Ragland 20/12, Green 15/12.

A Betaland Capo d’Orlando legjobb dobói: Sztojanovics 17, Delas 11, Diener 9/6, Ianuzzi 9/3.

Perl Zoltán és az Orlandina Basket legközelebb immáron 2017-ben, január 2-án hétfőn  20.30-tól hazai pályán az Enel Brindisit fogadja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus