Perléknek végre le kell győzniük a Pesarót! (Élőképpel!)

Az őszi évad egyik legfontosabb mérkőzése előtt áll ma Perl Zoltán Capo d' Orlandója, hazai pályán mindenképpen le kell győzniük a Pesarót.

Négyből semmi. Ez az Orlandina Basket Pesaro elleni "örökmérlege" az olasz első osztályban. Bármilyen meglepő, de Perl Zoltán itáliai klubja a Serie A jelenlegi mezőnyéből csak a manapság nem túl erős Vuelle Pesaro ellen nem tudott még soha mérkőzést nyerni. Hogy tavasszal milyen közel álltak ehhez a szicíliaiak, arról az akkor még a vendég piros-fehéreket erősító Lóránt Péter tudna mesélni, hiszen akkor a Pesaro egy elképesztő mérkőzésen kiénekelte a sajtot a hazaiak szájából, és az utolsó pillanatban megnyerte az addig a Capónak álló, a végén (elsősorban a játékvezetők ténykedése miatt) kisebb botrányba torkolló ütközetet.

A szicíliai kisvárosban ezúttal eltekintenének a hasonló izgalmaktól, és három többé kevésbé papírforma vereség után egy vérbeli alsóházi-, ha úgy tetszik, kiesési-rangadón végre legyőznék az eddig "mumusnak" tűnő pesaróiakat. Mindenképpen biztató jel, hogy végre nem kell a hiányzó és maródi kosarasok névsorával kezdenünk, és immáron teljes kerettel, 10 bevethető és forgatható felnőtt profival tud felállni a mai házigazda.

Az egykor szebb napokat megélt, legtöbbünk emlékezetében még Scavolini Pesaro néven nyomot hagyó vendégalakulat legutóbb csak hősies tavaszi menetelésének köszönhetően maradt bent az olasz élvonalban, és legnagyobb örömünkre nem kis részben egy magyar játékosnak, Lóránt Péternek is köszönhetően őrizte meg Serie A-s tagságát a Pesaro. Idén sem más az alaphelyzet: a pesaróiak ugyanúgy a kiesés ellen küzdenek, várhatóan az újonc Torino, a Virtus Bologna és az olasz bajnokság idei "magyar klubja", az Orlandina Basket társaságában. Egy hete a Pesaro hazai csarnokában bravúros győzelmet aratott a Serie A-ban a legjobb 4-re is esélyes, a EuroCup-ban is továbbjutó Umana Venezia ellen.

Ma két ellentétes stílusú csapat csap össze Capo d' Orlandóban. Griccioli mester elsősorban európai játékosaira fazonírozta csapata játékát, és az Ilievszki, Perl, Jasaitis, Nicevic, Laquintana vonal által fémjelzett mag még két amerikai magasemberrel (Oriakhi és Bowers) megerősítve is jóval kontrolláltabb játékot játszik, mint az ezúttal is az 5 amerikai légiósának teljesítményére építő vendégcsapat. Akire mindenképpen figyelniük kell Zoliéknak, az a Pesaro egyik nemrég, szezon közben szerződtetett amerikai játékosa, Austin Daye (édesapja, Darren Daye a Scavolini Pesaro egyik legnagyobb klublegendája - vezérletével bajnok lett és az Euroligában is a legjobb 4 közé jutott a Pesaro). A 211 centijével a hármastól az ötösig több poszton is bevethető Daye Jr. egy hete, a cserepadról beszállva is 26 pontot, 8 lepattanót és 3 assisztot hozott össze a Velence ellen, 32-es VAL-ja pedig a 11. forduló egyik legjobb egyéni teljesítménye volt. Persze az, hogy az alma nem esett messze a fájától, nem egy hete derült ki, a fiatalabb Daye rövidebb kitérőkkel, de 2009 óta többé-kevésbé stabil NBA játékosnak számít, és tarsolyában a 293 NBA meccs mellett már NBA aranygyűrű is ott lapul, 2014-ben a San Antonio Spurs-szel bajnok volt a tengeren túl.

Rajta kívül (Európában) elsőéves amerikai rookie-k (Trevor Lacey, Semaj Christon, DJ. Shelton - ő valószínűleg napokon belül távozik a csapattól), és két fiatalabb kanadai kosaras, Maurice Walker és a mindössze két napja szerződtetett Jevon Shepherd (ő pár hete még a Varese játékosaként játszott a Falco KC ellen a FIBA kupában) húzza az idei Pesarót. A most futó szezonban nem sok találkozón szól Zoliék mellett a papírforma, ma azonban mindenképpen. Megkockáztatnánk, kötelező győzelem a mai, egy olyan kötelező győzelem, amely nemcsak a Pesaro elleni átkot és nyeretlenséget törné meg, hanem lépéselőnyt is jelentene egyik komoly alsóházi riválisával szemben is.

A vasárnap 18.15-től kezdődő Betaland Capo d' Orlando - Consultinvest Pesaro olasz bajnoki mérkőzést a San Marino Köztársaság hivatalos televíziója(!), mint a Pesaro idegenbeli mérkőzéseinek kizárólagos közvetítője, az  RTV San Marino élőben közvetíti, a csatorna élőképes adása az alábbi linken követhető. A tévé műsorának "streamje" vasárnap délelőtt még elérhető volt, hogy ez a talákozó alatt is így lesz-e, arra garanciát sajnos nem tudunk vállalni.

Felhívjuk azonban olvasóink figyelmét arra, hogy az olasz liga a www.legabasketv.it oldalon élő web tv szolgáltatást működtet, ez a forduló valamennyi mérkőzéséről beszámol és közvetít (a vasárnapi meccsek esetében körkapcsolásszerűen), így Perlék mai összecsapásáról is többször mutatnak majd élőképet. A szolgáltatás csak (egyszerű és ingyenes) regisztráció után nézhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Továbbra is biztatjuk olvasóinkat arra, hogy voksoljanak! Az itáliai All-Star Gála szavazása még javában tart, aki segíteni akar Perl Zoltánnak, hogy ott legyen Trentóban a jeles eseményenIDE KATTINTVA! minden nap szavazhat!

Forza Capo! Hajrá Perl Zoli!

             A BEKO Serie A 12. fordulójának további programja:

Vitasnella Cantù -  Dolomiti Trento  20/12 12:00
Reggio Emilia -  JuveCaserta  20/12 18:15
Reyer Venezia -  Pallacanestro Varese  20/12 18:15
Virtus Bologna -  Tesi Group Pistoia  20/12 18:15
Vanoli Cremona -  Sidigas Avellino  20/12 18:15
Manital Torino -  Dinamo Sassari  20/12 18:15
EA7 Milano -  Enel Brindisi  20/12 20:45

A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető 

 

Fotók: Facebook/Orlandina Basket

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus