Pontgazdag meccsen simán nyert az Olaj

Másfél negyedig volt szoros a Szolnok Levszki elleni meccse, majd ezt követően kiépített 10-18 pontos előnyét végig tartva nyert az Olaj.

Adria Liga, alapszakasz, 5. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 3-2) - Levszki Szófia (bolgár, 1-4) 81-67
(16-15, 23-16, 20-18, 22-18)

Szolnoki Olaj KK: Jones 10/6, Szinovec 19/6, Vojvoda 14/12, Brkics 3/3, Keller 8.
Csere: Lóránt 10/6, Báder 2, Milosevics 11, Wittmann 4.

Levszki Szófia: Karamfilov 3/3, Pavlin Ivanov 12/12, Zahariev 13, Dimitrov 5/3, Pupovics 8.
Csere: Varbanov 2, Gjuroszki 3/3, Angelov 8/3, Simeonov 7/3, Gajdadjiev 6/6.

A teljes statisztikát ezen a linken megtaláljátok!

Egy elrontott vendég támadással, majd egy Jones-Keller alley-ooppal indult a találkozó, a szolnokiak számára azonan sokáig ez volt az utolsó olyan pillanat, aminek felhőtlenül örülhettek. Zahariev egy középtávoli tempóval és egy ziccerrel vette át a vezetést a Levszkinek, majd Dimitrov kintről volt eredményes a 3. percen (2-7). Erre Szinovec válaszolt még ugyan, de újabb 6-0-s bolgár roham következett: Pupovics szép centermunka után, Dimitrov pedig büntetőkből volt eredményes, majd újra Pupovics következett a 7. perc elején (5-13). Kicsit magasabb sebességi fokozatra kapcsolt ez eddig nagyon pontatlan Olaj: Milosevics faulttal együtt oldotta meg a festékben - igaz, a plusz egyet kihagyta -, de Varbanov dudaszós "félhorgát" követően Lóránt triplát dobott, Báder középtávolit, Wittmann pedig egy labdaszerzés után ziccert, a negyed utolsó percében újra vezetett a Szolnok, és ez is maradt az első 10 perc vége (16-15).

A második felvonásban előbb Vojvoda, majd Simeonov ziccere után Lóránt is eredményes volt a triplavonalon túlról, de erre is jött egy könnyű kétpontos Zaharievtől (22-19). Több mint két percig több technikai hiba is tarkította a mérkőzést (támadó fault, eladott labdák), pont azonan egy sem. Angelov a 15. perc elején egyenlített egy hármassal, majd Milosevics is kihagyott egy ziccert, ekkor megint semmi nem akart sikerülni a Szolnoknak (22-22). Nagy triplapárbaj kezdődött ekkor: Joneshoz szerencsével jutott el a labda, de hármasára Zahariev 2+1-gyel válaszolt, Gjuroszki triplája után pedig Szinovec, Vojvoda, majd egy időkérés után Jones is betaláltak kintről (34-28). Gyorsan beindult a szolnoki henger, Jones újabb duplája már 8 pontos magyar előnyt jelentett (36-28), de Simeonov volt eredményes a sarokból, mielőtt kezdett volna teljesen megúszni a Levszki, így fordultak az utolsó percre a felek (36-31). Hazai időkérés után Vojvoda harmadik hármasa is a helyére került, három elrontott akció után pedig véget ért az első 20 perc, 8 pontos Olaj-vezetéssel (39-31).

A második félidő elején gyakorlatilag el is dőlt a találkozó, Milosevics duplája után Lóránt is eredményes volt a palánk alól, Milosevics újabb kétpontosát követően pedig egy 2+1-es akcióból is eredményes volt a szerb, a 9-0-s negyedkezdésből 6 ponttal vette ki a részét, jött is a vendégek időkérése (48-31). Talán túl korán nyugodott meg a Szolnok, ugyanis Zahariev és Pavlin Ivanov vezetésével egy 7-0-val válaszolt a Levszki (48-38). Még két nagyobb hullámzás benne volt ebben a felvonásban. Egyrészt Szinovec vezetésével 19 pontosra hízott a hazaiak fórja egy 9-0-s szakasz után (59-40), majd a vendégek újra erőre kaptak, a kicsit lazább támadójátékot játszó Szolnok hibáit kihasználták, és három triplával visszajöttek - Pavlin Ivanov kettőt vállalt - 10 pontra a harmadik játékrész végére (59-49).

A záró 10 perc elején Keller zsákolást hibázott, majd egy ziccert értékesített, Vojvoda a sarokból bedobta negyedik trojkáját is, Szinovec pedig akrobatikus mozdulattal, faulttal együtt juttatta gyűrűbe a labdát, a 7-0-s futás megint 17 pontos Olaj-vezetést eredményezett a 34. perc közepére (66-49). Innentől kezdve vált végleg eldőltté a mérkőzés - a hasonló hátrányból töbször is visszakapaszkodó Levszki léleken teljesen feladta. Pavlin Ivanov még kipontozódása előtt beszórt egy hármast, Pupovics pontjai után pedig Gajdadjiev is, de ezek csak válaszok voltak a hazaiak kosaraira (75-59). A mérkőzés végén mindkét oldalon potyogtak a kosarak kintről és bentről is, végül 81-67 arányban nyert az Olaj.

Foto, Slide - Hegedűs Róbert (kezdo5.hu)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus