Régi ismerős Szolnokon, a Partizan újra a Tiszaligetben

Szerda este 18:00-tól egy régi ismerős látogat a Tiszaligetbe - a Szolnoki Olaj KK azt a Partizant fogadja a Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában, amely három próbálkozásból eddig még csak egyszer győzte le a Szolnokot Magyarországon. A mérkőzés beharangozóját olvashatjátok.

Bajnokok Ligája, E csoport, 4. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 1-2) - Partizan (szerb, 2-1)
2016.11.09., szerda, 18:00 (TV - Sport1, 17:45)

A szerb klub múltját, a két csapat egymás elleni meccseit, illetve jelenlegi keretüket bemutattuk már augusztus végén. Azóta mindössze egy igazolásuk volt, a 30 éves, 205 centi magas erőcsatár, Novica Velicskovics, aki anno hatalmas név volt - 2005 és 2012 között 7 évet lehúzott az Euroligában, négyet a Partizannal, hármat a Real Madriddal (plusz később egyet a Brose Baskets Bamberggel), volt a szerb válogatottal Eb-ezüstérmes 2009-ben és vb-negyedik 2010-ben, az előző két évet pedig a török Trabzonspornál töltötte.

Várható rotáció:
Hatcher - Vrabac - Andrics - Bircsevics - Majsztorovics
Ratkovica - Marinkovics - Robinson - Velicskovics - Lukovics/Koprovica

Velicskovics sem az már, mint anno, nincsenek igazán nagy neveik őt leszámítva (Marinkovics nagy tehetség, de idén visszafogottabb eddig), ennek ellenére eddig működik az, amit Alekszandar Dzsikics kitalált a csapatnak. Az Adria Ligában mindössze két vereségük van (6-2), az elmúlt két fordulóban kaptak ki, de a két hibátlan listavezetőtől, a Buducsnoszttól és a Crvena Zvezdától, a Bajnokok Ligájában pedig 2-1-gyel állnak - itt is a csoportelső Besiktas vendégeként véreztek el, de győzni tudtak például egy utolsó másodperces kosárral annak az MHP Riesen Ludwigsburgnak az otthonában, amely az elmúlt héten 43 ponttal ütötte ki a Szolnokot. A Zielona Gorát otthon szintén minimális különbséggel verték (58-56).

A legnagyobb baj szolnoki szempontból az velük, hogy a 11 emberből bárki képes pontokat a táblára pakolni, és többen is elő tudnak lépni meccsnyerő játékossá, amit eddig a szoros mérkőzésen meg is tett valaki mindig. Velicskovics mellett az amerikai irányítójuk, Hatcher és Bircsevics is előrukkolt már 1-1 jobb teljesítménnyel, de a Ludwigsburg elleni utolsó kosaruk is megmutatta, hogy még a korábbiaknál is jobban az egységre és a csapatmunkára utaznak, nem az egyéni képességekre.

Sztojan Ivkovics csapatának lehetne esélye ellenük, mert alapvetően nem egy verhetetlen gárda ez a Partizan, viszont elég gyenge formában van a szolnoki gárda az utóbbi időben, hiszen a Sassari elleni győzelem óta 3 mérkőzést buktak el - a MAFC elleni idegenbeli és a ZTE elleni hazai zakó között a németországi kiütés is ott volt, a körülmények pedig nem sokkal lettek jobbak azóta. Ezen a találkozón ugyan bevethető lesz Vojvoda, Kinney pedig nyilván egyre jobb formába lendül, minél többet játszik, de a Zalaegerszeg elleni találkozón megsérült Tóth Ádám, így a palánk alatt még több gondja lehet a védekezésben az utóbbi időben többször is csődöt mondó Olajnak.

Ha képesek magukat felszívni úgy, ahogyan két hete az olaszok ellen (ehhez fegyelmezett csapatjáték mellett Vojvoda és még legalább két ember pontos támadójátéka, üres triplák értékesítése kell), akkor egyáltalán nem biztos, hogy vesztesen hagyják el a parkettet, de a Partizan van annyira összeszedett gárda, hogy ha az elmúlt másfél hét formáját mutatja az Olaj, akkor gyorsan lezárják a meccset. Annak ellenére, hogy nevekben nem annyira erős most ez a szerb alakulat, mint akár a Szolnok Adria Ligás korszakában, akár a korábbiakban, a Sassari elleni teljesítménynél kevesebb most sem lesz elég a sikerhez vagy akár csak a tisztes helytálláshoz - az Olaj a hazai nemzetközi meccsekre össze szokta szedni magát, most van honnan javulni.

A találkozót a Sport1 élőben közvetíti 17:45-ös műsorkezdéssel!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - basketballcl.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus