Rosco Allen vezetésével megvan az Obradoiro első győzelme

Rosco Allen 18 ponttal és 18 VAL-lal is csapata egyik vezére volt, az Obradoiro pedig óriási csatában, hosszabbítás után nyert a Manresa otthonában, így megszerezte első sikerét a bajnokságban.

Spanyol bajnokság, alapszakasz, 4. forduló
ICL Manresa (1-3) - Rio Natura Monbus Obradoiro (1-3) 78-82 hosszabbítás után (11-16, 21-21, 19-12, 18-20, 9-13)

Pocsékul indult a meccs, majdnem 6 perc játék elteltével is csak 6-2-t mutatott az eredményjelző. Ezt követően fordított egy 9-0-s rohammal a vendég gárda, és leginkább Rosco Allennek köszönhetően - két duplát is dobott a magyar játékos, plusz kiosztott egy gólpasszt Shayne Whittingtonnak ebben a szakaszban. A negyed hátralévő részében is jobb volt az Obradoiro, amely a második 5 percet 14-2-re nyerte volna, ha nem dob egy triplát a Manresa dudaszóra. A hazaiak tartották 2-4 pont körüli hátrányukat a második negyed közepéig, amíg Cvetkovics nem dobott 3 triplát, amivel átvette a vezetést a Manresa (32-28), erre válaszolt azonban az újonnan igazolt Dulkys, Whittington és a már ekkor 11 pontos (15 VAL) Allen vezette Obradoiro, amely vezetett is a szünetben 5 ponttal (32-37).

A fordulás után is megvolt majdnem ugyanez a "gumizás" - előbb a Manresa fordított, méghozzá szinte pillanatok alatt (40-39), a 26. perc végén azonban megint a vendég alakulat volt előnyben (42-45). A felvonás utolsó két és fél percében aztán két triplát is bevert a vendéglátó együttes, az Obradoiro pont nélkül maradt ebben a szakaszban, így hazai előnnyel fordultak a csapatok az utolsó 10 percre (51-49). A záró játékrész elején megint Whittington és Rosco voltak főszerepben, 6 pontjukkal megvolt a fordítás, de innentől kezdve gyakorlatilag végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A végjátékban a hazaiaknál az egykori horvát válogatott, Luksa Andric is felébredt, de Whittingtonnak mindenre volt válasza. 9.8 másodperccel a vége előtt, egál állásnál odaütöttek a hazaiak legjobbjának, Cvetkovicsnak, aki bedobta mindkét egypontosát, viszont az ellene szabálytalankodó McConnell értékesített egy ziccert 2.1 másodperccel a vége előtt, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban is felváltva vezettek a csapatok, az első három perc leginkább a büntetőkről szólt, majd Pechacek szedett vissza több fontos támadópattanót is, ezzel vezetett az Obradoiro másfél perccel a vége előtt három ponttal (74-77). Aranitovic egymaga megfordíthatta volna a meccset, de duplája után McConnell harcolt ki fontos támadóhibát rajta 40 másodperccel a vége előtt, így a sima ziccer és a vezetés átvétele elmaradt, Rosco pedig a túloldalon hármast dobott, így látótávolságon kívülre került ellenfelétől a vendég csapat (76-80). Fél perc volt még hátra, Auda duplájával közelebb jött a Manresa, de McConnell büntetői a helyükre kerültek, több pont pedig már nem esett a meccsen, így nyert 82-78-ra az Obradoiro.

Rosco Allen  ezúttal nem volt ugyan kezdő, de így is majdnem 37 percet játszott, a legtöbbet a csapatából, és a vendégek egyik legjobbja volt a mai napon Shayne Whittington és a végjátékra felébredő, ott viszont kulcsszerepet játszó Mickey McConnell mellett. A magyar játékos 18 pontot szórt (5/8 dupla, 2/4 tripla, 2/2 büntető), volt 4 pattanója, 2 gólpassza, 1 blokkja, 3 kiharcolt faultja, a negatív oldalon pedig csak 3 faultját és 2 eladott labdáját lehet megemlíteni. Összesen 18 VAL-lal zárt, amivel Whittington és McConnell mögött a harmadik legjobb lett (pontokban is csak Whittington előzte meg), +13-as +/- mutatója pedig a legjobb volt az egész mezőnyben.

A Manresa legjobb dobói: Cvetkovics 18/12, Cakarun 12, Suggs 12/6.

Az Obradoiro legjobb dobói: Whittington 19/9, Rosco Allen 18/3, McConnell 12.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus