Roscóék Chery-ék ellen, Hangáék az Unicaja otthonában

Rosco Allen és csapata 12:30-tól a Kenny Chery-vel és Sztrahinja Miloseviccsel felálló Real Betisnél vendégszerepel, Hanga Ádámék pedig az Unicaja Malaga otthonába látogatnak 18:30-tól.

Real Betis Energia Plus (2-3) - Rio Natura Monbus Obradoiro (1-4)  12:30

Rosco Allenék ezúttal ahhoz a Real Betishez látogatnak, akiknél két ismerős nevet is találhatunk Kenny Chery és Sztrahinja Milosevics személyében - előbbi az Alba Fehérvárnál töltötte az előző idényt, utóbbi több évet is lehúzott Szolnokon. Kettejük közül Cherynek jött be jobban eddig a spanyol kaland, ő már kezdő a csapatban, és 10.6 pontja, valamint 42.1%-os triplamutatója is a gárda hasznos tagjává teszi. Milosevics egyelőre a sevillai klub legjobbjának, Bostjan Nachbarnak a cseréje, és egyelőre nem nagyon találja a helyét (14.4 perc, 2.6 pont, 2.2 pattanó). Chery és Nachbar mellett ki kell emelni a korábbi horvát válogatott Luka Zoricot, Trent Lockettet, valamint a nyáron a magyarok ellen Eb-selejtezőn szereplő, macedón válogatott Vojdan Sztojanovszkit - ők öten viszik hátukon a csapatot, de rettenetesen kevés támogatást kaptak eddig a többiektől.

A Betis nagyon felemás összképet mutatott eddig, hiszen az Estudiantes idegenbeli és a Zaragoza otthoni legyőzése mellett tükörsimán kaptak ki a Barca és a Tenerife otthonában (ezek azért nem akkora meglepetések), viszont hazai pályán vereséget szenvedtek a Manresától is, az még fájhat majd a végelszámolásnál - legutóbb a már megfogyatkozott Barca 80-58-ra mosta le őket. Az Obradoiro sincs sokkal jobb formában, de ők legutóbb egészen sokáig jól tartották magukat a Valencia ellen, előtte pedig idegenben verték a Manresát. Alapvetően azért a hazaiak az esélyesebbek, de ha jobb napot fognak ki a vendégek, akkor könnyen nyerhetnek is, nagyon komoly hullámzásokra képes ugyanis a vendéglátó gárda, a padjuk kifejezetten gyenge volt az eddigi 5 meccsen.

A meccsett élőben nézhetitek ezen a linken 

Az élő statisztikát itt találjátok

Unicaja Malaga (3-2) - Baskonia Vitoria Gasteiz (3-1)  18:30

Mint arról beszámoltunk már korábban, a Baskonia újabb játékost igazolt Chase Budinger személyében, így tovább bővült rotációjuk - az Olympiakosz ellen mutatkozott be a szezon előtt igazolt, de pályára eddig nem lépő Rodrigue Beaubois is, úgyhogy most már azért van merítési lehetősége bőven Sito Alonsónak. A vendégek egyébként egészen jó formában vannak, hiszen a bajnokságban továbbra is csak az az egy, Barcelona elleni hosszabbításos vereségük van, míg az Euroligában a hét közben megverték a Real Madridot, a görögök ellen pedig ki-ki meccset játszottak.

A hazaiak sincsenek rossz passzban - a bajnokságot 0-2-vel nyitották, azóta már 3-2-vel állnak, a EuroCupban pedig 1-1-es mutatójuk van, igaz, épp a héten kaptak ki a Bayern Münchentől hazai parketten. A vendéglátók állománya egyébként egyáltalán nem rossz, a palánk alatt a Dejan Muszli, Dani Diez kettős vezeti őket, a periméteren pedig a Nemanja Nedovics, Jamar Smith duó, de ott van a keretben a rutinos, euroligás csapatoknál 5 idényt is lehúzó, 2014-ben a Valenciával EuroCupot nyerő Oliver Lafayette, vagy az a Jeff Brooks, aki tavaly az Avtodor Szaratov színeiben járt Szolnokon is, és a 2015-ös, olasz bajnoki címet szerző Sassari egyik vezére volt. Ettől függetlenül a Baskonia kerete jóval mélyebb még akkor is, ha esetleg Andrea Bargnani nem tud pályára lépni ezúttal sem sérülése miatt - az esélyesek Hangáék, de ez komoly erőpróba lehet előttük.

A mérkőzéshez élőképes streamet ezen a linken találtok (itt is be fogjuk tenni a közvetlen linket az összecsapás kezdetekor).

Az élő statisztikát ezen a linken eléritek

Foto, Slide - baskonia.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus