Sima vereséget szenvedett a Körmend

Az első negyedben 16 pontos hátrányba került az Egis Körmend, később sérülés miatt kivált Perry, nagy különbséggel kaptak ki a vasiak.

FIBA Europe Cup, Első csoportkör, 2. forduló

Belfius Mons-Hainaut (belga, 0-0) - Egis Körmend (magyar, 0-1) 103-70 (31-15, 22-21, 24-15, 26-21)

Egis Körmend: Perry 2, Channels 13/3, Katura 9/3, Tóth N. 2, Dickerson 19.
Csere: Duinker 14, Ferencz 6/6, Lakosa 1, Farkas 4.
Vezetőedző: Teo Cizmic.

Mons-Hainaut: Collins 18/12, I. Lasisi 20/6, Arnold 8/3, Bucknor 7/3, Gorgemans 15.
Csere: Cage 7/3, Archibeque 10, Bosco 3/3, Nichols 6/6, Van Caeneghem 5/3, Houdart 4, Buysee -.
Vezetőedző: Yves Defraigne

Nem indult jól a Körmend számára a mérkőzés, a harmadik perc elején már 7-0-t mutatott az eredményjelző, pedig akadt üres lehetőség a piros mezes vendégek előtt. Channels harmadik kísérlete után születtek meg az első körmendi pontok, de jobban gyűltek a hazai pontok, sok volt a korai vállalás a vasiaknál. (12-4) Archibeque kosara után már tíz egységgel vezettek a belgák, s Collins hármasa után tovább nyílt az olló. (19-7) Az elmúlt mérkőzéseket távolról csak szenvedő Ferencz rögtön sikeres triplakísérlettel nyitott, viszont a Mons-Hainaut magas posztokon mutatott dominanciájára nem talált az elején megoldást a Körmend. (26-13) A belga együttes öt triplát dobott az első negyedben, s tetemes, 16 pontos előnyt szedett össze már a nyitó játékrészben. (31-15)

Az első negyedben közel 78%-os dobóhatékonyságot mutató belgák nem adták alább a második tíz perc elején sem, s érthető módon a jó kezdés miatt a nehezebb vállalások is ültek. Az agilisan játszó Dickerson tartotta a lelket a vendégekben, aki a csapat ponttermésének felét szállította addig. Egy lepattanóért folytatott harcban Bosco lépett rá Perry bokájára, de jó idei földön fekvő irányító saját lábán hagyta el a játékteret. Több lehetősége adódott a magyar együttesnek, hogy faragja hátrányát, de a belgák kegyetlenül kihasználták az üres helyzeteket, a 17. percben már 8/12-es triplamutatóval álltak, s emellett kemény védekezéssel rukkoltak elő, időt kért Cizmic mester. (48-28) A folytatásban Farkas két duplát értékesített és Channels révén elkerülte a Körmend, hogy távolodjon a hazai alakulat. (53-36)

A Mons-Hainaut 64%-os, míg a Körmend 39%-os pontossággal célzott mezőnyből, ami nagy problémát okozott a piros-feketéknek, az a hárompontos dobás. Ebben a mutatóban a hazaiak 7/12-es, míg a magyar együttes 2/10-es mutatóval állt a félidőben. Pedig a Vas megyei gárda vigyázott a labdára, csupán 5 eladott labdát jegyeztek fel náluk. A nagyszünetben kiderült, Perry-nek a térdkalácsa ugrott ki, az elsődleges diagnózis szerint az ízületei nem sérültek meg. - írta a klub hivatalos Facebook oldala.

Katura lépett elő pontgyárossá a harmadik tíz perc elején, de bajnokikon finoman fogalmazva sem villogó Lasisit nem tudták tartani, már 16 pontnál járt. (64-43) Minden ment a megszokott ritmusban, Ferencz Csabáék küzdöttek az eredmény tartásáért, a belgák pedig záporoztatták a triplákat, 26 pont is állt már a felek között, melyet a vendéglátók visszaállítottak a negyed végére. A negyedik negyedben öt perc alatt négy büntetőre és két duplára futotta a Körmendtől, de mivel a hazai nem zárták el pontok folyamát, így felrémlett egy kiütéses vereség lehetősége is, mely végül bejött, ugyanis 33 pontos különbséggel kapott ki a Körmend.

Slide és Fotó - Jene Sándor - kezdő5.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus