Sima vereséget szenvedett a Körmend az Alpok Adria Kupában

Hiába álltak fel öt légióssal és gyakorlatilag teljes kerettel a vasiak, védekezésben nem tudtak mit kezdeni a szlovénekkel. 

Alpok Adria Kupa, Csoportkör, B csoport
KK Tajfun Sentjur - Egis Körmend 92-77 (20-17, 27-23, 32-13, 13-24)

Körmend: Hollins 2, Németh 7/3, Ferencz 6/6, Davis 2, Tuoyo 7/3. 
cserék: Halász 3, Koch 7/3, Fanning 18/3, Horti 8, Bán 3/3, Csorvási 13, Márton -.

Gyakorlatilag teljes kerettel állt fel a Körmend, egyedül Németh Ákos kezdőbe jelölése jelezte, hogy ez az Alpok Adria Kupa, egyébként pályára lépett az öt légiós és a teljes magyar mag is. Az első negyed az oda-vissza futásokról szólt, 4-0-ról lett 4-7, majd 7-10-ről 17-12 és ez a folytatásban is így maradt: a második játékrészt egy 9-4-gyel kezdték a vasiak, amire egy 9-0-lal felelt a Sentjur, itt időt kért Gasper Potocnik. Ez azonban csak arra volt jó, hogy elállítsa a vérzést, a magyar alakulat ezúttal már nem tudott visszavágni és a hullámzó félidő végén hét ponttal vezetett a szlovén csapat.

A fordulás után azonban stabilizálták fölényüket a hazaiak és a támadásban eléggé megálló Körmend nem tudott érdemben reagálni - a Sentjurnál villogott a Kaposvárról négy évvel ezelőtt négy meccs után elküldött Milos Pesic, a gárda továbbra is bőven 50% felett dobott, míg az MTE játéka nem igazán működött. Potocnik csapata a harmadik negyed végére már teljesen szétesett elöl-hátul, a hétpontos különbség pedig elérte a húsz egységet, itt gyakorlatilag eldőlt a találkozó, a záró etap formalitássá silányult. A Körmend végül elsősorban a védekezése miatt csúszott el, hátul tehetetlennek bizonyultak Hollinsék a hazai csapattal szemben és bár Potocnik figyelt a játékpercekre (12 játékos lépett pályára és csak Fanning játszott 23 percnél többet), ez nem volt túl jó hangolódás a szerdai FIBA EC-meccsre - ott volt az egész csapat, mégis sima vereséget szenvedett a társaság.

Érdekesség: a Sentjur 16 (!) hármast rámolt be 64%-os (!) hatékonysággal, elképesztő formában dobtak a hazaiak. 

fotó: FIBA

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus