Somogyi: dupla-duplás szezoncsúcs!

Bár csapata vereséget szenvedett a veretlen listavezető Treviso otthonában, Somogyi Gergely eddigi itáliai karrierje legjobb teljesítményét nyújtotta, a Latina legjobbjaként dupla-duplát ért el.

Az utóbbi hetekben már-már azt hittük, Somogyi Gergő 6 pontra van hitelesítve az olasz bajnokság harmadik vonalának számító LegaDue Silverben. A magyar center, aki a liga legmagasabb játékosa is egyben, az elmúlt 4 forduló mindegyikén 6 pontot szerzett! Azonban már bátran kijelenthetjük: a magyar center nincs "bekalibrálva", és ma este kiváló teljesítménnyel jelezte, képes ponterősen úr lenni a palánkok alatt. "Greg" 28 játékperc alatt 13 pontot (5/6 mezőnyből és 3/4 büntetővonalról) és 11 lepattanót (8 védő, 3 támadó) szerzett! Mindkét mutató saját szezoncsúcs, sőt, az így elért 21-es teljesítményindex mutatóval csapata legjobbja volt a szintén 13 pontot (és 6 lepattanót) szerző ex-körmendi Kyle Austin előtt. Csapata, a Benacquista Latina már nem volt ilyen sikeres: jó kezdés után végül viszonylag sima, 74-59 arányú vereséget szenvedett a listavezető De'Longhi Trevisótól.

De'Longhi Treviso - Benacquista Latina (katt a mérkőzés teljes statisztikájáért!)

Gergő nem akárhol parádézott, a legendás Benetton Treviso "poraiból" feltámasztott mai utódai is már az olasz kosárlabdázás egyik szentélyében, a Palaverdében fogadták a Latinát, és nem mellesleg a mai harmadosztályú meccsen közel 5 ezer (egész pontosan 4384) néző volt jelen...

                            De'Longhi Treviso - Benaquista Latina: telt ház a trevisói PalaVerdében

fotók: Facebook/Treviso basket, Flick/basketinside (slide)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus