Somogyi győztes debütálása Olaszországban

Saját teljesítményét illetően szolíd, ám csapatával fontos idegenbeli győzelmet hozó bemutatkozáson van túl, a mindössze néhány napja az olasz harmadosztályú Latina Baskethez szerződő Somogyi Gergely.

Az U.S. Basket Recanati, csarnokának betiltása (egy korábbi rendbontás következményeként) miatt, Pesaróban a Scavolini Pesaro számtalan nagy BEK és olasz bajnoki ütközetet megélt régebbi és már egy jó ideje nem használt sportcsarnokában fogadta a Somogyi Gergővel a soraiban érkező Benaquista Latinát a LegaDue Silver első fordulójában. Az Alba Fehérvárt otthagyó magyar center a kezdő ötös tagjaként léphetett parkettre, 11 perc 36 másodperces játékideje alatt 2 ponttal (1/6 a mezőnyből) , 5 (védő) lepattanóval, 1 szerzett labdával és 2 beütött faulttal segítette a találkozót végig irányító, és azon gyakorlatilag az elsőtől az utolsó percig előnyben kosarazó Latinát. A főleg az első és második negyedben szerepet kapó magyar magasembert a 4. negyed 2. percében egy (feltehetőleg) kisebb sérülés miatt végleg le kellett cserélni.

Basket Recanati - Benaquista Latina 63 - 73   (a mérkőzés teljes statisztikája a link alatt)

A mérkőzés legjobbja a Körmend egykori kiválósága,a jelenleg a Latina Basketet erősítő Kyle Austin volt, aki 38 perc alatt 15 pontot és 12 lepattanót tett a közösbe. A Latina legközebb, október 12.-én vasárnap kora este, hazai pályán fogadja az Acmar Ravenna együttesét. Az olasz harmadik vonal első fordulójának további érdekességeként említhető, hogy a Benetton Treviso két és fél evvel ezelőtti " tragikus elsüllyedése" után újra életjelet adott magáról a trevisói kosárlabdasport:  ezúttal De'Longhi Treviso néven indulva, a legendás trevisoi Palaverdében 4170 (!!) néző előtt, az egykor szintén szebb napokat megélt Viola Reggio Calabria elleni győzelemmel debütáltak újra egy professzionális bajnokságban.

 

fotók: recanatibasket.it, latinabasket.it (slide)

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus