Somogyiék az utolsó pillanatban kaptak ki Barcelonában

Habár "csak" a "kis" Barcelona volt Somogyi Gergely és spanyol másodosztályú klubja, a Leyma Natura Coruna ellenfele, de így is komoly siker lett volna, aminek a magyar játékos és társai a közelében voltak a Palau Blaugranában, ugyanis idegenben az utolsó pillanatig vezettek a Barca fiókcsapata ellen, ám egy dudaszós triplával végül kikaptak.

Honfitársunk csereként pályára lépve összesen 12 percet kapott a bizonyításra, ami alatt 2 pontot dobott 2-ből 0-ás mezőnyözéssel, illetve 4-ből 2 büntető értékesítésével. Ezen felül 5 lepattanót is megkaparintott, ezek közül ráadásul 3 is a támadótérfélen akadt a magyar óriás kezébe, továbbá volt 1 dobásblokkolása is. A negatív oldalra 3 labdaeladást jegyeztek fel nála, viszont ki kell emelnünk, hogy a katalánok, már az ACB Ligában is bemutatkozó centere, Papa Mbaye pontot sem szerzett róla a találkozó folyamán, valamint csupán 2 lepattanót kaparintott meg a 209 centis ellenfél Gergő mellett.

A svéd ifjonc, Eriksson viszont könyörtelenül bevarrta a triplát egy szépen kijátszott akció végén két egységnyi hátránynál, így a 17-et szóró "Drazen Petrovic utód", Mario Hezonja és ő lettek a katalánok hőse, hiába fordított a negyedik negyedben majd 10 pontos hátrányból is a Leyma Natura.

Somogyiék a 67 - 66-os vereség után már csak 7 - 11-es mutatóval rendelkeznek, amivel a 12. helyen állnak a LEB Gold versenysorozatban.

Somogyi Gergely és a Coruna legközelebb jövő pénteken lépnek parkettre az Andorra ellen hazai környezetben, 21:00-ás kezdéssel.

Fotó: nso.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus