Sportklubon a spanyol Szuperkupa!

Ma este kezdetét veszi a spanyol Szuperkupa, amelyet a hagyományoknak megfelelően idén is a bajnokság elindulása előtt rendeznek meg. A kétnapos tornán négy csapat vesz részt: a tavalyi aranyérmes FC Barcelona, a Real Madrid, a Valencia Basket Club valamint a házigazda Laboral Kutxa. Jó hír a spanyol kosárlabda barátoknak, hogy az összes mérkőzést képernyőre tűzi a Sportklub! Nézzük meg, mit érdemes tudnunk a két elődöntőről!

Valencia BC – Real Madrid - SPORTKLUB ÉLŐ
2014. szeptember 26. – 19:00

A tavalyi szezon bronz- illetve ezüstérmese néz farkasszemet egymással az idei Szuperkupa első elődöntőjében, amely mindenképp érdekes összecsapásnak ígérkezik! A Real Madrid sorozatban harmadszor hódíthatja el a trófeát – ezzel ősi riválisának, a Barcelonának 2009 és 2011 közötti teljesítményét ismételné meg -, ám ehhez minden bizonnyal a komoly vérfrissítésen átesett Velimir Peraszovics legénységnek is lesz némi hozzáfűznivalója. A Királyi Gárda csalódást keltő éven van túl, hiszen amellett hogy elbukta az Euroliga döntőt a spanyol bajnokságban is kénytelen volt fejet hajtani a katalán óriásnak. Tavaly is bombaerős kerettel büszkélkedhettek a „blancók” és hiába egyik legjobbjuk Nikola Mirotic távozása, Gustavo Ayón megfelelő helyettese lehet az idén is minden kupasorozatban főesélyesnek számító Madridnak. Rögtön egyes poszton meghatározó match-up(ok) alakulhat(nak) ki: a Sam Van Rossom-Guillem Vives páros védelme Sergio Rodriguezen (és Sergio Llull-on) sok mindent befolyásolhat - amennyiben képesek lennének kiiktatni a játékból az irányítót. De egy poszttal feljebb, a Dwight Buycks-Romain Sato illetve Rudy Fernández-Andrés Nocioni ütközeteknél is izgatottan dörzsölhetjük tenyereinket. A palánk alatt, a festékben (is) jóval nagyobb dominanciával és rotációval élhet a vendég gárda, ott könnyűszerrel eldönthetik a találkozó kimenetelét Felipe Reyesék, akik az előszezonban is gond nélkül hozták meccseiket. Színvonalas, szép megoldásokkal teli derbire van kilátás, de a meglepetés kategóriájába tartozna a Valencia sikere. 

Laboral Kutxa – FC Barcelona - SPORTKLUB CSÚSZTATVA (0:20-TŐL)
2014. szeptember 26. – 21:30

A házigazda vitoriai együttes automatikusan kvalifikálta magát azzal a négy csapatot felvonultató tornára, hogy otthont nyújt a Szuperkupának, amelyen ezúttal sajnos nem lesz magyar érdekeltség. A baszk vezetőség alapos személyi változtatásokat alkalmazott a tavalyi hányatott szezon után, így alig maradt néhány alapember tavalyról. A bajnokcsapatnak így nem lesz egyszerű dolga, hiszen egy kiszámíthatatlan játékstílussal fog szembe találkozni, amely eleinte megzavarhatja. De a gránátvörös-kékek is tovább erősödtek: idén is fő célkitűzésük az összes trófea elhódítása. A karmesteri pálcát a kezükben tartó irányítók látványos akciókkal teli összecsapása várható: a világbajnokságon brillírozó francia, Thomas Heurtel Marcelinho Huertas-szal kerül szembe, nagy adok-kapok alakulhat ki kettejük között. Nemcsak festékben, de periméteren is komoly bajba kerülhetnek Marco Crespi tanítványai, amennyiben nem sikerül hatékony védekezést bemutatniuk a Juan Carlos Navarro-Brad Oleson-Alex Abrines triumvirátuson. Négyes poszton is hihetetlenül kemény ellenállást kell alkalmazniuk a baszkoknak, ha nem szeretnének ideje korán elbúcsúzni a győzelmi reményektől, hiszen – ezen a poszton - a liga talán legerősebb magja született meg a tavalyi bajnokság MVP, Justin Doellman-Bostjan Nachbar-Maciej Lampe főszereplésével. Rögtön ex-csapata ellen debütálhat a hórihorgas Tibor Pleiss, aki Ante Tomic-csal tarthat nagyon komoly erődemonstrációt a Kim Tillie és az első szezonját Spanyolországban töltő Colton Iverson ellen. A Laboral Kutxának mindent egy lapra feltéve kell pattogtatnia saját közönsége előtt, míg az esélyesebbnek vélt Barca sem veheti félvállról a rangadót – Xavi Pascual legénysége igazi csapatként, sokszor előhúzott kontrolljátékával érhet révbe. 

Az elődöntők az alábbi linkre kattintva élőképpel követhetőek! 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus