Súlyos Olaj-vereség a Zvezda otthonában

Az Adria Liga ötödik fordulójának utolsó mérkőzésén a Szolnoki Olaj KK az euroligás Crvena Zvezda ellenfele volt Belgrádban. A meccs az előzetes várakozásoknak és az erőviszonyoknak megfelelően alakult: az első negyedben már nagyobb előnyre tett szert a szerb együttes, folyamatosan növelték fórjukat az összecsapás további részében, végeredményben pedig 90-64 arányban nyertek a magyar alakulat ellen.

Adria Liga, alapszakasz, 5. forduló
Crvena Zvezda (szerb, 4-1) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 2-3)  90-64
(25-11, 25-24, 24-12, 16-17)

Crvena Zvezda: Jenkins 8/3, Blazic 14/3, Schilb 8/3, Mitrovics 11, Katics 11.
Csere: Nelson 7/3, Cvetkovics 2, Lazics 2, Szimonovics 4/3, Radenovics 5/3, Marjanovics 16 Risztics 2.

Szolnoki Olaj KK: Warren 18/3, Vojvoda -, Oliver 4, Lóránt 12, Keller -.
Csere: Simon 5/3, Rakics 6/3, Horváth 8/6, Markovics -, Ivosev 11/3, Dumics -.

A találkozó teljes statiszikáját itt megnézhetitek!

Már a mérkőzés elején megmutatkozott, hol lesz igazán problémája az Olajnak - Keller Ákos pillanatok alatt összeszedett két faultot Rasztko Katicson, azonnal le kellett cserélni. Nagyjából a negyed feléig tartotta magát a magyar csapat, Willie Warren és Lóránt Péter voltak megint a legjobbak, és vezetésükkel 14-11-et mutatott az eredményjelző a hatodik perc közepén. A játékrész vége aztán nagyon nem sikerült a szolnokiaknak, a hegyomlás Boban Marjanovics és Luka Mitrovics pontjainak köszönhetően 11-0-át repesztett az euroligás Zvezda, így 25-11-gyel záródott az első 10 perc.

A második felvonás jóval jobban sikerült az Olajnak - igaz, több mint 10 pontos hátrányban. A negyed elején Simon Balázs, utána pedig Lóránt és Tomislav Ivosev gyűjtötte szorgosan a pontokat - az irányító 5, a két magasember pedig 4-4 egységig jutott a 16. perc közepéig, így nem nőtt tovább a differencia a két alakulat között (38-24). A belgrádi együttes megpróbált ellépni, két hárompontos akciónak köszönhetően már 19 ponttal is vezettek, de Warren rákapcsolt, öt pontot szerzett zsinórban, ezzel visszaállt a -14. A félidő végén kosárra kosár volt a válasz, Mitrovics a legvégén szerzett duplát, ezzel 15-tel vezetett a nagyszünetben a vendéglátó gárda (50-35).

A fordulást követően két és fél percig mindössze egy DeMarcus Nelson kosár született, ezután azonban Marjanovics egymaga fejezett be három akciót zsinórban, így a 23. percben 20 fölé nőtt a differencia (58-35). A 27. percig folyamatosan 20 pont környékén mozgott a távolság, majd megint rátett egy lapáttal a Zvezda, és csak pár tizedmásodperc választotta el attól Nelsont, hogy triplájával 30 pontosra növelje csapata előnyét a záró játékrész előtt (74-47).

Már a harmadik negyedben elkezdődtek a kipontozódások a magyaroknál, hiszen Keller Ákos a 27. percben végleg a kispadra kényszerült, a záró felvonásban pedig tovább folytatódott ez a tendencia - a lefújásig Vojvoda (33.), Ivosev (36.) és Lóránt (38.) is összeszedte ötödik faultját, azt is hozzá kell azonban tenni, hogy ezen az estén semmilyen szerepet nem játszott a bírói tevékenység a végeredmény kialakulásában. A pattanókat 46-22 arányban bukta el a Szolnok, és bár csak a ketteseknél céloztak szignifikánsan jobban a szerbek, a pattanók általi plusz támadásaik bőven elegendőek voltak egy sima sikerhez. A negyedik negyedet egyetlen ponttal megnyerte az Olaj, de végeredményben 26 pontos, 90-64-es vereséget szenvedtek.

Neno Ascserics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: "Túl sokat nem tudok mondani, bejött, amitől tartottunk a meccs előtt is. Az első számú centerünk nem játszhatott, a többiek pedig nagyon gyorsan szedték személyi hibákat a palánk alatt, gyorsan faultgondokba kerültünk. Az első negyedben az is kulcs volt, hogy nagyon sok üres dobást hibáztunk. Bizonyára szorosabb meccset is játszhattunk volna, de hozzá kell tenni, hogy a Zvezda minőségi ellenfél."

Dejan Radonjics, a Crvena Zvezda vezetőedzője: "Egy nagyon hosszú utazáson vagyunk túl Tel-Avivból, ezért figyelnem kellett arra, hogy játékosaimat egyrészt ne hajszoljam túl, másrészt hogy frissen tudjam őket tartani a heti Euroliga-meccs előtt. Ehhez megfelelően kellett azonban hozzáállnunk a találkozóhoz, és ez sikerült is. A kezdetektől fogva mienk volt az irányítás, hamar nagy előnyt tudtunk kialakítani, ami lehetőséget adott arra, hogy annyit játszassam játékosaimat, amennyit szeretettem volna, és elkezdhettünk gondolkodni a Panathinaikosz elleni mérkőzésen is."

 

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus