Súlyos zakót kapott az Olaj Zaragozában

Az Olaj a találkozó teljes egészében alárendelt szerepet játszott a CAI Zaragoza ellen, végül 88-60 arányban kapott ki a EuroCupban.

EuroCup, Második csoportkör, N csoport, 2. forduló
CAI Zaragoza (spanyol, 1-1) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 1-1) 88-60
(27-11, 26-16, 19-16, 16-17)

CAI Zaragoza: Bellas -, Sastre 7/6, Tomas 7, Fotu 20, Norel 12.
Csere: Kravtsov 12, Jelovac 11/3, Henry 6/6, Linhart 4, Benzing 5/3, Swing 4, Garcia -.

Szolnoki Olaj KK: Burrell 13/3, Kovács -, Vojvoda 6, Milosevics 20, Keller -.
Csere: Jones 5, Gregory -, Boriszov 11/9, Wittmann 5/3.

A teljes statisztikát ezen a linken eléritek

Norel zsákolására Vojvoda még válaszolt ugyan, de a találkozón utoljára volt döntetlen az állás, a magyar bajnoknak ezen a héten nem sikerült megismételni a múlt heti teljesítményét. Fotu kosaraira Milosevics és Burrell felelt az első percekben, így a negyed feléhez 11-9-cel érkeztek a csapatok, ezt követően azonban csak a hazaiak voltak kis túlzással a pályán. Az Olaj nagyon szenvedett támadásban, rengeteg eladott labdával dolgoztak Pór Péter fiai, így átrohant rajtuk a hispán gárda - Fotu és Benzing vezetésével a 8. perc elején már 22-9 volt az állás a javukra. Vojvoda két büntetője volt az egyetlen pozitív momentuma a negyed második felének, de Kravtsov kettese zárta a felvonást, amely 16 pontos Zaragoza-vezetéssel zárult (27-11).

A második negyedben beragadtak a vendéglátók, de a Szolnok nem tudta kihasználni ezt - mindössze három pontot szerzett a magyar együttes is az első két és fél percben (27-14). Egy gyors 7-0-lal megvolt a közte 20 is, először a mérkőzés folyamán, de nem utoljára. Ezt követően Wittmann bedobta az első szolnoki triplát a találkozón, Burrell pedig két középtávolival is jelentkezett, de a távolság nem nagyon csökkent, mert a túloldalon is mindig pontokkal jelentkezett az ellenfél. A magasemberek, Norel és Jelovac révén nőtt 23 egységre a különbség, de Milosevics 4 büntetője konzerválta 20 körül az Olaj hátrányát. A félidő utolsó perce aztán borzasztóan sikerült: Norel kettese után Jelovac két triplát is dobott, a másodikat az utolsó másodpercben, így 53-27 volt az állás, majdnem duplaannyi pontot szereztek a spanyolok, mint a Szolnok.

Milosevics révén megint jól indult a negyed az Olaj számára a fordulás után (53-31), de Fotu és Tomas révén a 24. perc végére már majdnem 30 ponttal ugrott meg a Zaragoza (62-33). Milosevics kapkodta magát, a 26. percben már a 16. pontját szerezte, de ugyanebben a minutumban Fotu már 20-nál járt "róla", a különbség pedig 30 fölött, rég eldőlt a mérkőzés. Burrell révén próbálta meg faragni a hátrányát a Szolnok, majd ahogy az első, úgy a harmadik negyed is Kravtsov egypontosai zárták (72-43). A negyedik negyed (és egyébként a második félidő) jelentős része semmi másról nem szólt, csak arról, hogy várták a felek a záró sípszót. Néhány szép akciót még vezetett mindkét együttes, de már a hazaiak sem pörögtek úgy, mint az elején, nagyjából 30 pontos sikerükkel biztosították, hogy a Galatasaray elleni zakójukat ellensúlyozzák. Végül 88-60 arányban nyertek a spanyolok, ezzel mindkét együttes 1-1-gyel áll.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus