Szaratov - Szolnok 17:00 (Sport2)

Holnap este 17:00-tól a Szolnoki Olaj KK az Avtodor Szaratov vendége lesz a EuroCupban, Pór Péterék befejezik a csoportkört.

EuroCup, Első csoportkör, E csoport, 10. forduló
Avtodor Szaratov (orosz, 6-3) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 4-5)
2015.12.16., szerda, 17:00 (TV - Sport2, 17:00)

A Szaratov keretéről 5 héttel ezelőtt írtunk, ezen a linken olvashattok az akkori állapotokról. Azóta egy változás volt náluk, Malcolm Armstead ugyanis távozott tőlük, így egyik vezérüket elvesztették - más kérdés, hogy a mexikói-amerikai Paul Stollt igazolták helyette, aki eddig több mint egy elfogadható "pótlék". A 30 esztendős, 180 centis játékmester egy évet lehúzott az izraeli Maccabi Haifánál, egyet a török Trabzonspornál, de leginkább Mexikóban töltötte profi pályafutását, a 2013-as FIBA Americas győztes mexikói válogatottnak pedig tagja volt.

Várható rotáció:
Lukasov - Chappell - Brooks - Peterson - Zabelin
Stoll - Kolesnyikov - Neszterov - Ruzeckij - Bekkiev - Makiev - Klimenko

Jobb formában vannak, mint a szolnoki meccs előtt, hiszen zsinórban 4 meccset nyertek a VTB Ligában, így már 7-4-gyel ott vannak a hatodik helyen - ennél többet mond az, hogy az utolsó két meccsükön 131, illetve 102 pontot dobtak az Astanának és a Krasny Oktyabrnek, mindkét együttesnek idegenben, úgyhogy a híres támadójátékuk finoman szólva is működik mostanában is. A EuroCupban 6-3-mal állnak, a tiszaligeti vereség után most kaptak ki először az előző fordulóban (zsinórban három győzelem után), de ezzel a mérleggel is biztos már a második helyük, nincs tétje számukra a mérkőzésnek - előrelépni már nem tudnak, megelőzni pedig senki nem tudja már őket.

Azt a játékot nem nagyon kell bemutatni szerintem, amit Szolnokon játszottak: rettenetesen gyorsan probálnak építkezni és pontot szerezni, rengeteg kosarat dobnak, ráadásul ebben Stoll megszerzése csak tovább dobott az együttesen, a játékmester a EuroCupban (17.8 pont, 7.0 gólpassz, 54.2% tripla) és a VTB Ligában is a csapat leghasznosabb játékosa eddig, még Armstead szintjén is felülmúlja. A EuroCupban egyébként a Zenitnek 88, a Besiktasnak 93, a Lietuvos Rytasnak 109, a PAOK-nak pedig 99 pontot szórtak - messze a Szolnokon dobott 79 pontjuk a legkevesebb ebben a sorozatban.

Az Olaj számára valamivel nagyobb tétje van az összecsapásnak, erről beszámoltunk részletesen már korábban. Ha a Szolnok kikap és az egy órával később kezdődő Lietuvos Rytas - PAOK összecsapáson a vendégek diadalmaskodnak, akkor negyedik lesz Pór Péter együttese a csoportban, bármilyen más eredmény (magyar győzelem vagy/és görög vereség) azt jelenti viszont, hogy az Olaj a harmadik lesz. Hogy milyen csoportot kap a Szolnok, az vagy a EuroCup vagy legkésőbb a heti Euroliga-forduló után ki is derül, erről persze majd beszámolunk a későbbiek folyamán.

Egyik gárda számára sem élethalál jelentőségű a találkozó, de az Avtodor stílusát azért így is borzasztóan nehéz lekövetni - az Olajnak az első meccsen sikerült, de az óriási bravúrnak számított. Valószínűleg a kulcsemberek valamivel kevesebbet fognak majd játszani az oroszoknál, de könnyű meccsre így sem lehet számítani. A másik oroszországi találkozóhoz hasonlóan itt is mindenféle teher nélkül léphet pályára a Szolnok. Mostanában inkább akkor ment a csapatnak, amikor muszáj volt nyerni, a Zenit elleni mérkőzés nem jött össze, de a továbbjutás miatt itt nincs olyan eredmény, amivel elégedetlenek lehetnénk. EuroCup meccs ide vagy oda, kicsit kötelező jellegű is lehet a találkozó, de egy kiváló lehetőség lesz egy erős ellenfél ellen a játék továbbcsiszolására.

A mérkőzést a Sport2 csatorna élőben közvetíti 17:00-s műsorkezdettel!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus