Szép búcsúra készül az ASE Oroszországban

Ma délután, magyar idő szerint 16:30-tól a címvédő Krasnye Krilja Szamara otthonában játssza utolsó idei EuroChallenge mérkőzését az Atomerőmű SE. A B-csoport lényegi kérdései már tisztázódtak, hiszen a Gaziantep számára a Gesztenyés úti Sportcsarnokban elkönyvelt győzelem biztos csoportelsőséget jelentett, míg a Szamara hazai pályán biztosította továbbjutását a Nagyvárad ellen. Mindezek ellenére biztosra vehető, hogy harapósan, sikerre éhesen lépnek majd parkettre Braniszlav Dzunics tanítványai. Nézzük át egy kicsit részletesebben, mi is várható!

EuroChallenge, Első csoportkör, B-csoport, 6. forduló
Krasnye Krilja Szamara (orosz, 3-2) – Atomerőmű SE (magyar, 1-4)
2013.12.17., kedd, 16:30

Győzelemmel melegítettek az orosz túra előtt az atomvárosiak, hiszen a honi pontvadászat 12. fordulójában a sereghajtó Nyíregyháza otthonában jegyeztek újabb kötelező sikert. Akkor fantasztikusan kezdtek Körtélyesiék, hiszen szűk 5 perc alatt 21 pontot rámoltak a nyírségi gyűrűbe, majd ellenfelükre végig kemény kontrollt gyakorolva magabiztosan hozták a mérkőzést. Örömteli lenne valami hasonló produkciót látni a nemzetközi porondon is, ám ahogy azt korábbi eredmények is mutatják; az EC többnyire egy egészen más dimenzió. Egy esetleges kedd esti győzelem fantasztikus bravúr lenne, az erőviszonyok ismeretében nem is igazán érdemes túlzottan belemerülnünk az esélyek latolgatásába.

Mindenesetre bizakodásra adhat okot, hogy Eilingsfeld János több meccs óta kiváló formában kosárlabdázik. Legutóbb 7 lepattanója mellett 4 gólpasszt is kiosztott, és szinte makulátlan mezőnybeli dobószázalékkal hintett 20 egységet. Néhány ínségesebb mérkőzés után az amerikai hátvéd, Deonta Vaughn játékán is jelentős javulás látszik, hiszen akár a szezon elején, úgy legutóbb is újra ültek azok a bizonyos triplák. Az elmúlt mérkőzések holtpontjain nagyon hiányoztak Szabó Zsolt villanásai; Nos, úgy tűnik, hogy sokáig már őt sem kell nélkülözniük a piros-kékeknek, hiszen bokasérülése jó ütemben gyógyul, a magasember már el is kezdte az edzésmunkát.

Az oroszok is győzelemmel hangolódtak a derbire, hiszen szombaton a Tsmoki-Minszk csapatát hagyták helyben. Többen nyújtottak kiemelkedő teljesítményt, ám ezúttal is leginkább az amerikai kvartett teljesítménye volt igazán hangsúlyos. A két Wright, Bracey és Julian összesen 36-ot, míg a Portland TrailBlazers és a New York Kincks csapatában is pallérozódó Demetris Nichols egyedül 22-t tett a Minszk gyűrűjébe. Érdemes lesz odafigyelni a válogatott Anton Ponkrasov semlegesítésére is, hiszen a játék szervezésében Anthony Miles mellett leginkább ő dominál. Ha ez sikerül, megtörhet a Pakson már látott életveszélyes támadójáték ritmusa, így esély nyílhat a sikerre is.

Hajrá Paks! Hajrá magyar kosárlabda!

 

Foto - fibaeurope.com, Molnár Gyula

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus