Szép győzelemmel búcsúzott a Europe Cuptól a Szolnoki Olaj

Az első percekben jobban pörgött a Bakken, utána viszont behúzták a kéziféket, az Olaj végül sima győzelemmel köszönt el az európai kupától.

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, K csoport, 6. forduló

Szolnoki Olaj KK (magyar, 2-4) - Bakken Bears (dán, 4-2) 91-68 (20-17, 25-13, 25-16, 21-22)

Olaj: Perry 15/9, Kovács 7/3, Vojvoda 9/3, Ford 13/9, Andric 10.
Csere: Browning 11/3, Tóth Á. 4, Milosevics 19/3, Polyák -, Tóth Z. 3/3.

Bakken: Jukics 2, Darboe 3/3, Akoon-Purcell 11, Crockett 5/3, Diouf 8.
Csere: Wiggins 7, Christoffersen -, Bishop 14, Laerke 6/3, Pedersen 8/3, Thomann 4.

A mérkőzés statisztikáját ide kattintva tekinthetitek meg!

Jól felépített támadásokkal, de rossz dobásokkal kezdett a Szolnok, amiből a Bakken rendre rendezetlen védelem ellen támadhatott – mivel az ez erősségük, nem csoda, hogy 0-11 állt az eredményjelzőn. Amikor azonban Alekszics elkezdte forgatni a hazaiakat, egyrészt Perry és Andric, majd a padról beszálló Browning révén jöttek a kosarak – ezzel együtt nem tudtak rohanni a vendégek, a felállt védelem ellen pedig borzasztóan szenvedtek. A negyed végére Quincy Ford is bemelegedett, két triplát hintett, erre támaszkodva a Szolnok mehetett rövid pihenőre (20-17). 

A képlet nem nagyon változott a második negyedben sem: Kovács és Laerke triplaváltása után az Olaj sorra szerezte a kosarakat triplából, a palánk közeléből, büntetőből, miközben a Bakken hosszú percekig képtelen volt a gyűrűbe találni, a hazaiak 15-0-s futása után 38-20 állt az eredményjelzőn. Milosevics védekezésben és játékszervezésben is remekelt, de a többiek is kiválóan játszottak. A negyed vége felé néhány könnyű síppal befújt faultra is építve közelebb jöttek a dánok, de így is 45-30-ra vezetett a Szolnok a nagyszünetben. Az első félidőben egyébként a hazaiak 50 százalékkal tripláztak és hibátlanul (6/6) büntetőztek, illetve nagyon simán nyerték a pattanócsatát (27-16), a vendégek a játék egyik elemében sem nyújtottak kiemelkedőt. 

Fordulás után már tét nélkülivé vált a mérkőzés, mivel a Minszk győzelmével eldőlt, hogy az Olaj mindenképp csoportnegyedikként zár, a Bears pedig megnyeri a négyest. A dánok egy darabig tartották a különbséget, 50-34 után viszont 15-4-es futást rendeztek a szolnokiak, előbb Milosevics és Andric, majd Ford és Browning célzott pontosan, a különbség pedig közelített a 30 egységhez. Innen kicsit közelebb zárkózott Bishop és Wiggins kosaraival a Bakken, Alekszics ugyanakkor mindenkinek igyekezett játéklehetőséget adni, amit Tóth Zoltán triplával hálált meg (70-46). 

A negyedik negyed már lassú iramban folydogált, Quincy Ford javított a dobóstatisztikáján, majd Milosevics dobott két könnyű ziccert, Perry triplája után már 83-55-re lépett el a Szolnok. Itt felsejlett az is, hogy 100 pontig mennek a piros-feketék, de a vendégek stabilizálták a védekezésüket, így sikerült kozmetikázniuk az eredményen, így visszaejöttek 20 pont közelébe. A Szolnok a végén még kicsit megrázta magát, összességében könnyed győzelmet aratott, és jó szájízzel zárta idei FIBA Europe Cup-szereplését. 

fotó: fiba.basketball/Bugány János

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus