Szicíliában sem esélytelenek Lóránték!

Nagy lépést tehet a biztos bentmaradás felé Lóránt Péter Pesarója, ha győzni tud a Capo d'Orlando otthonában, több riválisát is utolérheti.

Ma este negyed héttől, igazi kiesési rangadót rendeznek a szicíliai kisvároska (mindössze 13 lakosú) Capo d'Orlando csarnokában a PalaFantozziban. Aki nyer (különösen igaz ez a hazaiakra) ha véglegesen még nem is lélegezhet fel, de komoly lépéselőnyre tesz szert az egyre inkább leszakadó JuveCasertával szemben. Három és fél ezer hazai fanatikus fogja biztatni az Orlandinát, de az idén már több idegenbeli bravúrt felmutató Lóránték számára ez aligha lesz riasztó, hiszen a szicíliaiak hazai mérlege nem túl fényes, 9 hazai találkozójukból 5-öt elveszítve, elsősorban idegenbeli meglepetés-győzelmeinek (Avellino, Caserta, Cremona) köszönhetően áll négy ponttal a Pesaro előtt a Seria A 12. helyén.

Lóránték hiánytalanul, "teljes fegyverzetben" érkeztek meg egy rendkívül hosszú, több mint 600 km-es utazást követően Szicíliába. Riccardo Paolini Péter mestere arra hívta fel a figyelmet, hogy bármennyire stabil és hatákony marad a védekezésük, a győzelemhez mindenképpen kell majd hogy támadójátékuk és dobószázalékuk  hatékonysága is javuljon, mert különben a Capo d'Orlando zónavédekezésével szemben (Avellinóban ezzel nyert az Orlandina) nem lesz ellenszerük.

A szicíliai gárda ráadásul sokat erősödött mióta Hangáék ellen láttuk őket játszani. A veterán talján sor: Gianluca Basile, Matteo Soragna, Andrea Pecile és a szintén nem mai gyerek hotvát-olasz Sandro Nicevic mellett a légiós sor már nemcsak a Hunt-Archie-Henry trióból áll, hanem két újonnan igazolt honfitársuk Folarin Campbell (ex Telekom Bonn, Brindisi és Ludwigsburg) és Tyrus McGee ( a Bundesligából , a Bremenhaventől érkezett) is őket erősiti már. Velük  már 9 játékost tud aktívan rotálni Giulio Griccioli a házigazda mestere. Ami az esélyeket illeti, abszolút kétesélyes a derbi, Lórántékat elmúlt hetekben mutatott formája és harcossága szinte mindenütt esélyes és veszélyes ellenféllé teszi, de az állományukban sokat erősödő  hazaiak, hiába szeszélyes az otthoni szereplésük, fanatikus szurkolóik támogatása miatt is előnyben lehetnek.

A vasárnap 18.15-től kezdődő Upea Capo d'Orlando - Consultinvest Pesaro olasz bajnoki mérkőzésre sajnos nem tudunk élőképes közvetítést ajánlani, az összecsapást csak a Pesaro idegenbeli mérkőzéseit élőben sugárzó pesarói TVRS csatorna közvetíti, a csatorna élő internetes streamje itt elérhető, ám ennek működése sajnos általában vagy korlátozott, vagy egyáltalán nem elérhető.

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy az olasz liga a www.legabasketv.it oldalon élő web tv szolgáltatást működtet, ez a forduló valamennyi mérkőzéséről beszámol és közvetít, a szolgáltatás csak (egyszerű és ingyenes) regisztráció után nézhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Forza Vuelle! Hajrá Lóránt Péter!

A BEKO Serie A 22. fordulójának további programja:

Tesi Group Pistoia -   Reyer Venezia 82-90
Vanoli Cremona -   Dolomiti  Trento  15/03 18:15
Sidigas Avellino -   Dinamo Sassari  15/03 18:15
EA7  Milano -  Openjobmetis Varese   15/03 18:15
Vitasnella Cantù -  JuveCaserta  15/03 18:15
Virtus Bologna -  Enel Brindisi  15/03 20:30
Acea Roma -  Reggio Emilia  16/03 20:00  

 

A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető

 

fotók: Flick/Basketinside.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus