Szolnok - Buducsnoszt, 17:00 (Sport1)

Ma késő délután, 17:00-tól a Szolnoki Olaj KK a montenegrói Buducsnoszttal csap össze az Adria Liga 9. fordulójában. A találkozót 16:45-ös műsorkezdettel megnézhetitek a Sport1 csatornán, ám hogy mi várható, azt nézzük meg most kicsit részletesebben!

Adria Liga, alapszakasz, 9. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 3-5) - Buducsnoszt (montenegrói, 5-3)

2013.11.24., vasárnap, 17:00 (TV - Sport1, 16:45)

A hazaiak a nyáron elég rendesen átalakultak. A húzónevek közül távozott az amerikai irányító, Dee Bost, a finn center, Gerald Lee, illetve a palánk alól nagyon fog hiányozni Dusko Bunics is. Egyes poszton minőségi pótlás érkezett, hiszen Bost helyét a tavalyi Adria Liga MVP-je, Aleksandar Capin vette át - ő, illetve a két maradó húzóember, Cedomir Vitkovac és Aleksza Popovics alkotják a csapat gerincét, ők a legveszélyesebb játékosai a montenegrói bajnoknak. Komoly erősítésnek számít Szuad Sehovics is, akinek eddig kifejezetten jól megy a játék.

A palánk alá két idegenlégiós, Jaleel Akindele és William Coleman érkezett, de leigazolták Milos Komatinát és Bojan Szuboticsot is - utóbbi kettő megszerzése sem jelent egyelőre azonban megoldást a problémákra, főleg hogy Szubotics nem is nagyon játszik. A cseréknél két maradó, Vladimir Mihajlovics és Marko Popovics a két külső poszton leginkább bevethető kosaras, így épül fel a vendégek kerete.

Várható rotáció:
Capin - A.Popovics - Szuad Sehovics - Vitkovac - Akindele
Mihajlovics - M.Popovics - Coleman - Komatina

Borzasztó sorozatban vannak a montenegróiak, hiszen hiába állnak 5-3-mal az AL-ben, legutóbb egészen hihetetlen módon kaptak ki hazai parketten a Union Olimpijától egy utolsó másodperces, nem éppen ideális helyzetből elengedett hármasnak köszönhetően (76-78). A EuroCupban nagyon nagy bajban vannak. Múlt héten Ukrajnában kaptak ki, a Himik Juzsnij verte őket (76-84), hét közben pedig a PAOK Montenegróban is két vállra fektette őket (69-75). 2-4-gyel csak a negyedikek az Alba Fehérvárt is felvonultató F csoportban, és gyakorlatilag a többiek szerencsétlenkedése is kell most már ahhoz, hogy a csoport favoritjaként ne essenek ki azonnal az első körben.

Egyénileg nagyon jól állnak, hiszen Csapin képességeit tavalyról ismerhetjük, Akindele kifejezetten jól pattanózó és blokkoló center, úgyhogy látszólag minden nagyobb távozót sikerült nemcsak pótolniuk, de még talán jobbra is cserélniük, csapatként azonban abszolút elmaradnak az eddigi elvárásoktól. Idén még egyetlen mérkőzésen sem sikerült a 100%-ot kiadniuk magukból, és bár ez párszor írható volt annak a számlájára, hogy a következő, fontosabb összecsapásra készültek, a tendencia azt mutatja, hogy fejben komoly gondok vannak, és inkább ez az indok, minthogy spórolnának - a EuroCupban például nem lesz hova lassan.

Az Olaj sincs nagy formában, hiszen az AL-ben a Zvezda Belgrádban, a Union Olimpija Szolnokon, az Igokea pedig Boszniában verte a magyar együttest, három mérkőzéses vereségsorozatban vannak tehát Neno Ascericék csak az Adria Ligát nézve. A EuroChallenge-ben másfél héttel ezelőtt nagyon jól sikerült a Szolnok negyedik negyede, Romániában ennek köszönhetően nyertek, Fehéroroszországban viszont pont emiatt a periódus miatt lett vereség a vége.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy komoly változások voltak a játékosállományban. Tomislav Ivosev megkapta a magyar állampolgárságot, így Horváth Ákos Szegedre került, helyét pedig Justin Holiday vette át, aki elvileg ma már be is mutatkozik majd szolnoki színekben. Nagyon nehéz megmondani, hogy ez kiből mit vált ki, mennyire borítja meg a csapategységet vagy éppen kerülnek ideális helyükre a játékosok. Báder Márton valószínűleg nem játszhat majd, de a Buducsnoszt nem a palánk alatt a legerősebb, sokkal jobb az állományuk kettes, illetve hármas poszton, ott tűnnek a legerősebbnek.

Bármi előfordulhat ezen a mai mérkőzésen, hiszen a Buducsnosztnál is komoly kérdőjelek vannak. A EuroCupból jó eséllyel kiestek, de még van egy minimális esélyük továbbjutni, így viszont oda kell koncentrálniuk inkább a következő egy hónapban, az AL-ben is van viszont mit javítaniuk a legutóbbi thriller után. Kemény mérkőzés lehet két bizonyítani vágyó alakulat között. Papíron esélyesebb a montenegrói együttes, jobb az állományuk a játékosok egyéni képességeit figyelembe véve, a bet365 is -1.5-es hendivel adja őket, de annyi az ismeretlen ezen a találkozón, főleg a pszichikai, lelki tényezőket nézve, hogy tényleg bármi elképzelhető.

A találkozót 16:45-ös műsorkezdettel a Sport1 csatorna közvetíti!

Hajrás Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus