Szolnok - Crvena Zvezda 16:00 (Sport2)

A Szolnoki Olaj KK ma délután az Adria Liga éllovasát és egyetlen veretlen csapatát, a Crvena Zvezdát fogadja. Lássuk, mi várható a meccsen!

Adria Liga, alapszakasz, 7. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 3-3) - Crvena Zvezda (szerb, 6-0)
2014.11.09., vasárnap, 16:00 (TV - Sport2, 16:00)

A vendégek nyári játékosmozgásairól, változásairól írtunk már bővebben, ezt EZEN A LINKEN el tudjátok olvasni.

Bár legutóbbi meccsét pénteken elvesztette a Zvezda - az Euroliga negyedik fordulójában kaptak ki 57-62-re az Olimpiakosztól hazai parketten -, összességében pazar szezonjuk van eddig, hiszen az Adria Ligában 6-0-lal vezetik az egész tabellát, míg Európa első számú kupasorozatában 2-2-vel állnak négy kör után, jóval jobban összeért ez a keretük, mint a korábbi években bármikor.

Várható rotáció:
Williams - Lazics - Dangubics - Mitrovics - Marjanovics
Jenkins - Jovics - Blazic - Kalinics - Zirbes

Esetükben szinte fölösleges bárkit is kiemelni, nagyon kiegyensúlyozott keretük van, a 10-es aktív rotáció bármelyik tagja képes meccseldöntő teljesítményre, szinte soha nem ugyanazoktól jön a győzelemhez szükséges plusz. Ha valaki mégis kiemelkedik közülük - a szó átvitt és eredeti jelentésében is -, az a 222 centis Boban Marjanovics, aki a második legjobb VAL-átlaggal rendelkezik az egész ligában (24.5), és második a pattanólistán is (10.0).

Csapatszinten szinte egyetlen gyengepontjuk sincs, hiszen a második legtöbb pontot átlagolják (83.5) a harmadik legjobb duplamutatóval (54.04%), a második legjobb triplázással (37.37%) - itt épp az Olaj előzi őket -, illetve a harmadik legjobb büntetőszázalékkal (73.28%). A második legtöbb pattanót szedik (36.83) a legtöbb védőpattanóval (27.33). A csapatjátékkal sincs gondjuk, a második legtöbb gólpasszt osztják ki (20.83), de az is hozzátartozik, hogy talán egyetlen adattal mérhető gyengeségük itt ütközik ki: a második legtöbb labdát adják el meccsenként (16.5).

A Zvezdával ellentétben a Szolnok a jó szezonkezdet után nagyon megtorpant, utóbbi hat meccséből ötöt elveszített a magyar bajnok - zsinórban három vereség a EuroCupban, illetve a Szkopje és a Cibona elleni zakók az AL-ben. Legutóbb a Himki Moszkva ellen szépen helyt állt az Olaj - bár végig vezetett a sokkal esélyesebb orosz gárda, nem lett kiütéses vereség a vége, ez pedig nagy szó egy olyan erős klub otthonában, mint a Himki.

A Zvezda talán még erősebb, mint az oroszok, bő és minőségi rotációt alkalmazhat Dejan Radonjics mester, így ez megint az a meccs, ahol egyáltalán nem lehet esélyesnek mondani az Olajt. Azt is hozzá kell azonban tenni, hogy a korábbi években nagyon sok nagy csapat, a bajnokság tabelláján élmezőnyben lévők buktak el a Tiszaligetben, és csak a Partizan távozott győztesen eddig idén a szolnoki katlanból. A Zvezda a legjobb csapat, amely idén a városban tiszteletét teszi - mivel a EuroCup meccseket Debrecenben játssza a csapat -, így ez mind a szurkolóknak, mind a játékosoknak plusz motivációt adhat. Az Olaj hazai pályán bárkire veszélyes ellenfél, az esélyesség nem nyomasztja őket, egy egészen kiváló csapat lesz az ellenfelük - minden adott egy jó meccshez.

A találkozót a Sport2 csatorna 16:00-s műsorkezdettel, élőben közvetíti!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus