Szolnok - Galatasaray 18:00 (Sport2)

Szerda este 18:00-tól a Szolnoki Olaj KK a török Galatasarayt fogadja a EuroCup második csoportkörének negyedik fordulójában.

EuroCup, Második Csoportkör, N csoport, 4. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 1-2) - Galatasaray Odeabank (török, 2-1)
2016.01.27., szerda, 18:00 (TV - Sport2, 17:45)

Az egy héttel ezelőtti állapotokat ezen a linken elolvashatjátok újra, ám azóta volt változás a Galatánál, tovább erősödtek a törökök az isztambuli meccshez képest. Elvileg Chuck Davis szerződtetése most már hivatalos, pályára is léphet majd a veterán amerikai magasember, ami a Joey Dorsey körül kialakult helyzet miatt is fontos lehet. Dorsey nagyon beteg lett még a múlt heti, Szolnok elleni mérkőzés előtt (nem is lépett pályára a találkozón), de a csapat nem hitte el, hogy saját elmondása szerint "a halálán van". Adtak neki egy sima influenza elleni oltóanyagot, amitől rengeteget, több kilót fogyott. Edzett, de egyre lázasabb lett, aztán bekerült a kórházba, ahol megmondták neki, hogy sertésinfluenzája van. Bent tartották akkor, de már jól van, az All-Star gálán is részt vett, viszont a csapatra érhető módon nagyon megorrolt, nem tudni, játszik-e Szolnokon vagy hogy mi lesz a további sorsa.

Van egy új amerikai irányítójuk is Errick McCollum kéztörése miatt, Curtis Jerrells. A 28 éves, 185 centis magas játékos 2009-ben végzett a Baylor egyetemen, majd egy évet lehúzott a D-Ligában, mielőtt elkezdte volna európai karrierjét. 2010/11-ben Adria Liga-győztes és szerb bajnok volt a Partizánnal, a szerb bajnokság döntőjében a legértékesebb játékosnak is megválasztották. Ezt követően volt egy-egy szezon erejéig a Fenerbahce (kölcsönben játszott a spanyol UCAM Murciánál is), a Besiktas, az Olimpia Milano és legutóbb a UNICS Kazany játékosa, az olaszokkal bajnokságot nyert 2014 nyarán. Többet mond ennél, hogy az Euroligában az előző öt idényben mindig pályára lépett, 79 mérkőzésen 11.1 pontos, 2.7 gólpasszos és 2.4 pattanós átlagot hordott össze 5 csapatánál, az előző szezonban pedig a Kazannyal a EuroCup elődöntőjébe is bekerült, miután kiestek az Euroligából, nem akárkiről van tehát szó.

Várható rotáció:
Jerrells - Güler - Schilb - Micov - Lasme
Edge - Köksal - Sanli - Davis - Arar( - Dorsey)

Egy hete volt a két gárda előző ütközete, úgyhogy túl sok újat nem lehet elmondani róluk, a vendégek ráadásul az All-Star gála miatt nem is játszottak bajnokit. A Szolnok igen, de sok köszönet nem volt benne, a sérült Sztrahinja Milosevics hiányában nagyon simán kapott ki az Olaj a Sopron vendégeként. Azt nem tudni, hogy a szerb 3-4-es átmenet bevethető lesz-e holnap, elvileg azonban a csapat új igazolása, Goran Vrbanc igen, vele legalább bővülhet a Olekszandr Lipovij kiesése miatt kissé szűkös rotáció.

Vrbanc (és Milosevics) játékától függetlenül azonban az egy héttel ezelőtt látottak alapján sok reménykedésre nem lehet oka a magyar bajnoknak - a Galata borzasztóan jól védekezik az egyébként szintén nagy nevekből álló, de idén pocsékul játszó másik török sztárklubbal, a Szolnokon már elhasaló Besiktassal ellentétben, Blake Schilb és Stephane Lasme pedig megmutatták, hogy nem feltétlenül az a szint, amit akár nagyon egységes játékkal megugorhat a Szolnok - csatlakozott ráadásul hozzájuk a kintről bombaformában dobó Sinan Güler is. Pór Péterék legnagyobb esélye talán ez lehet a holnapi összecsapáson is: annyira könnyedén nyert a török gárda egy hete, hogy talán elhiszik, hogy most egy kicsit lehet tartalékolni a továbbiakra.

Ha ezt egy jó kezdéssel meg tudja büntetni a Szolnok, akkor lehet érdekes a csata, mert a Tiszaligetben pár nagycsapat már megszenvedett azzal, hogy felálljon nagyobb hátrányból, de ha megint hasonlóan kezdenek Micovék, mint Törökországban, akkor papíron nem sok mindenben bízhat a magyar alakulat. Hazai pályán azért az utóbbi időben jelentősen jobban tartotta magát a Szolnok, bárki is jött szembe, de az utóbbi hetek formáját, a két keret közötti különbséget, a törökök erősítéseit, illetve leginkább az egy héttel ezelőtti "gálázást" nézve itt most óriási bravúr lenne akár egy szorosabb meccs is, saját közönség és hazai pálya ide vagy oda.

A találkozót 17:45-ös műsorkezdettel élőben közvetíti a Sport2 csatorna!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!


Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus