Szolnok - Himki 18:00 (Sport2)

Holnap este a Szolnoki Olaj KK utolsó hazai mérkőzésén lép pályára a EuroCupban - a Himki Moszkva látogat ezúttal a Tiszaligetbe.

EuroCup, Első csoportkör, 9. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 2-6) - Himki Moszkva (orosz, 6-2)
2014.12.10., szerda, 18:00 (TV - Sport2, 17:45)

Az oroszokat november elején és szeptemberben is részletesen is bemutattuk, ezt EZEN A LINKEN elolvashatjátok.

A Szolnok elleni, november 5-ei siker óta jól játszik a Himki, állományának megfelelően teljesít. A EuroCupban ugyan az 5. fordulóban azonnal kikaptak a Zenit otthonában (89-86), ám ezt követően idegenben legyőzték a VEF Rigát (79-86), otthon pedig előbb kiütötték a Union Olimpiját (105-77), majd nagy csatában vágtak vissza a Besiktasnak (82-78). Az egymás elleni eredményekben jobban állnak a törököknél, így 6-2-es mérlegük az első helyre jó a csoportban, saját kezükben tehát a sorsuk, hogy hanyadik helyen mennek tovább.

A VTB Ligában csupa győzelmet tudnak felmutatni. A EuroCupban eddig még veretlen és természetesen biztos továbbjutó Lokomotiv Kubanyra egy 20-ast vertek idegenben is (67-87), majd a finn Nilan Bisonst fektették simán két vállra (94-73). A Krasnie Krilya ellen idegenben jóval szorosabb mérkőzést kellett játszaniuk (95-102), de vasárnap egy könnyed edzéssel hangoltak a szolnoki mérkőzésre, a lett Kalev/Cramót verték tükörsimán (96-60). 8-1-es mérleggel így a harmadik helyen állnak jelenleg.

Várható rotáció:
Rice - Vjalcev - Monya - Honeycutt - Lauvergne
Popovic - Koponen - Ilnickij - Seleketo - Augustine - Patejev - Davis

Az Olajnál azért ennél kedvezőtlenebbek az előjelek. Egy kifejezetten rossz hónapot egy olyan sorozat követett, amelyben 4-ből 3 mérkőzést hozott Dragan Alekszics csapata. Még a Buducsnoszt otthonában elért vereség is biztató játékot hozott, hiszen jó ideig vezetett, még több ideig pariban volt ellenfelével az Olaj. A múlt heti ljubljanai kirándulásból azonban nem jött ki jól a társaság, a két meccsen összesen 40 ponttal kapott ki a Szolnok, egyik mérkőzésen sem volt túl sokáig esélye a győzelemre. Ezzel egyrészt elvesztette minden esélyét a magyar bajnok a továbbjutásra a EuroCupban, másrészt a pozitívabb hangulatnak is oda.

Gipson továbbra is jó fazont szab az Olaj támadásainak, de hiányzik az identitás a csapatból támadóoldalon. Rövidebb vagy hosszabb kontrollált periódusok után a figurák nélküli, kiszorított helyzetből, emberről eldobott hármasok következnek, ezt pedig a Union Olimpija megbüntette, de a következő hetek ellenfelei is meg fogják. Annál mindenképpen koncentráltabb játék kell, mint amit a szlovének ellen láthattunk, mert a következő hetekben az Adria Liga legjobb 8 is elúszhat, nem csak a EuroCup, és a hátralévő két EC-meccsnek is nagy szerepe lehet abban, hogy a morál ne essen szét újra teljesen.

Nyomás most sincs a játékosokon, alapvetően az esélytelenek nyugalmával indulhatnak neki az ütközetnek, hiszen ahogyan azt az idegenbeli mérkőzés előtt is írtuk, a Himki esetében európai szinten is kirakatcsapatról beszélhetünk, többek között a regnáló Euroliga MVP-vel, úgyhogy felszabadultan lehet játszani - mindezt ráadásul a Tiszaligetben tehetik meg Vojvoda Dávidék, először a EuroCupban. Az majdnem biztos, hogy az oroszok nem veszik könnyedén a találkozót, hiszen a csoportelsőségük múlhat rajta - a Besiktas még a Rigához látogat és a Szolnokot fogadja, elég nagy az esélye annak, hogy a Himkinek is nyernie kell mindkét meccsét ahhoz, hogy ők végezzenek legelöl.

A találkozót 17:45-ös műsorkezdettel közvetíti a Sport2 csatorna!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus