Szolnok - Igokea 16:00 (Sport2)

Holnap délután már a harmadik forduló kezdődik az idei Adria Liga kiírásból, a kört pedig a magyar bajnok Szolnoki Olaj KK nyitja majd, akik az Igokeát fogadják a Tiszaligetben. A szolnokiak a Metalac elleni győzelemből táplálkozhatnak, és abból, hogy mostani ellenfelük idén még nyeretlen. Lássuk, mi várható az összecsapáson!

Adria Liga, alapszakasz, 3. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 1-1) - Igokea (bosnyák, 0-2)
2014.10.11., szombat, 16:00 (TV - Sport2, 16:00)

A vendégek nyári játékosmozgásairól, változásairól a múlt héten írtunk bővebben, ezt EZEN A LINKEN el tudjátok olvasni (hátulról a negyedik az Igokea a listában).

Az, hogy sokat gyengültek, már az első két körben kiderült, hiszen az első körben Zadarban 68-61-es vereséget szenvedtek, de gyakorlatilag esélyük nem volt a fordításra, a találkozó megnyerésére. A második fordulóban otthon játszottak, de a Buducsnoszt ugyanúgy uralta ellenük a 62-70-re elvesztett mérkőzést, mint pár nappal korábban a Zadar - igaz, a montenegróiak sokkal jobb állománnyal rendelkeznek, ez utóbbi eredmény nem volt meglepő.

Várható rotáció:
Jones - Jeremics - Csakarevics - Jorovics - Bunic
Knezevic - Milosevics - Dregovac - Dragovics - Scsekics

A Metalachoz hasonlóan nekik sem nagyon van húzóemberük. Az első mérkőzésen még Bunic 20 pontig jutott, de a másodikon 12 és 7 pont között 5-en is teljesítettek, az világosan látszik, hogy szinte az összes nagy név, egyénileg a korábbi Igokeákban magasan jegyzett kosaras távozott. A pattanózással szinte semmi gondjuk nem volt az eddigi mérkőzéseken, viszont a triplákat botrányosan dobták, összesen 10% alatt maradtak eddig - 2/16 az első mérkőzésen, 1/15 a másodikon -, erre lehet talán utazni most is, bár rettenetesen behúzódni azért nem szabad róluk, nehogy most szakadjon ki a zsák.

Az Olaj jóval jobb szájízzel készülhet, hiszen a Metalacot simán verte a magyar alakulat, a jelenlegi Igokea pedig, bár papíron teljesen más szerkezetűek, hiszen a magas posztokon jóval jobban el vannak látva, mint a két napja vizitáló szerbek, nem sokkal képviselnek nagyobb erőt összességében, mint a legutóbbi vendég együttes. A két csapat 1-1-re áll Szolnokon, tavaly többek között Vojvoda Dávid 28 pontjának és 5 hármasának köszönhetően diadalmaskodott az Olaj, egy évvel korábban az abban az idényben alapszakaszt nyerő bosnyák gárda viszont 82-78-re nyert a Tiszaligetben.

Úgy gondolom, ahogyan szerdán, úgy most is a győzelem az elfogadható, ha a nyolcba szeretne jutni az együttes - ennyire legyőzhető ellenfélnek papíron csak a két újonc, a Metalac, a Levszki Szófia és a Zadar tűnik -, és erre a keretek és a jelenlegi formák alapján minden esély megvan. Amennyiben Lóránt Péter pályára tud lépni, akkor egyértelmű esélyes a Szolnok, de még nélküle is hozni kellene ezt az ütközetet.

A találkozót a Sport2 csatorna 16:00-s műsorkezdettel, élőben közvetíti!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus