Szolnok - Levszki Szófia 17:00 (SportM)

A Szolnoki Olaj KK a bolgár Levszki Szófiát fogadja a Tiszaligetben szombaton 17:00-tól, a meccs beharangozóját olvashatjátok most.

Adria Liga, alapszakasz, 5. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 2-2) - Levszki Szófia (bolgár, 1-3)
2014.10.25., szombat, 17:00 (TV - SportM, 16:45)

A vendégek nyári játékosmozgásairól, változásairól írtunk már bővebben, ezt EZEN A LINKEN el tudjátok olvasni (a legutolsónak kitárgyalt csapat a Levszki).

Nem kezdték rosszul az idényt, hiszen 15 percig a vártnál sokkal jobban tartották magukat a Crvena Zvezda ellen, mielőtt 30-cal kikaptak volna, utána viszont megszerezték fennállásuk első Adria Liga sikerért, a Mega Vizurát verték 98-89-re. Október 12-én, a Zadar elleni mérkőzésen fordult rosszra eddigi idényük, ugyanis nemcsak kikaptak 86-75-re, de elvesztették amerikai irányítójukat, Brandon Heath-t is, akinek elszakadt az Achillese. Az előző körben Bulgáriában kaptak ki a Buducsnoszttól (75-92).

Ez utóbbi vereség még nem is annyira fájó, hiszen a papírforma alapján nem sok esélyük lett volna még akkor sem, ha Heath bevethető, viszont a hét közben a bolgár bajnokságban is elhasaltak. 10 nappal ezelőtt, a nyitófordulóban még 30-cal verték a Chernomorets gárdáját, szerdán azonban a Cherno More 90-79 arányban legyőzte őket, van tehát gond bőséggel náluk.

Várható rotáció:
Karamfilov - Pavlin Ivanov - Zahariev - Pavel Ivanov - Pupovics
Gaidadjiev - Simeonov - Dimitrov - Anguelov - Gjuroski - Varbanov

Legnagyobb erősségük egyben gyengeség is lehet adott meccseken: nincs igazi húzóemberük. Legjobb játékosaik a bolgár válogatott kerettagok, a két Ivanov, illetve Zahariev, valamint szerb centerük, Pupovics, de rajtuk kívül is mindenki képes hozzátenni a magáét a csapat eredményessége érdekében - hosszútávon azonban nagyon senki nem képes cipelni a csapat szekerét.

Ami az egységesség, igazi húzóember nélküliség mellett feltűnő, hogy a két center, Pupovics és Varbanov mellett tele vannak hasonló felépítésű játékosokkal - négyes poszton elég alacsonyak, a külső sorban viszont jó fizikai adottságokkal rendelkeznek. Az egyszem Karamfilovot (180 centi) és a két középjátékost (210 centi és 208 centi) leszámítva a teljes keret 193 centi és 202 centi között van. Bár a Zsoldos Andrástól ismert "Everybody rebound" felkiáltással gyakorlatilag mindenki megy a pattanókért, ezt a magasságbeli "deficitüket" ki lehet használni, tekintve hogy egyetlen mérkőzésük sem volt még, amelyen megnyerték volna a pattanócsatát. Ez a Zvezda és a Buducsnoszt ellen kevésbé érdekes, de a Zadar is 7, a Mega Vizura pedig 8 támadópattanót szedett ellenük - náluk ez a szám csak a horvátok ellen volt több mint 4.

Az Olaj sincs túl jó formában, hiszen legutóbbi két mérkőzését elvesztette a magyar bajnok. Előbb a Szkopje vendégeként kaptak ki Vojvoda Dávidék (58-74), majd a EuroCupban, a Riga otthonában sem sikerült győzni (61-71). Amire lehet készülni, hogy a bolgárok elég sok pontot kaptak eddig - bár ez erősen félrevezető lehet, hiszen a bajnokság két legerősebb együttesétől kaptak 85, illetve 92 pontot, a támadásban egészen kiváló Mega Vizurától kaptak 89-et, de az is igaz, hogy az egyébként nevekre nem túl veretes Zadar is megszórta őket (86).

Az Olaj ennek pont a fordítottja: a Szkopje ellen kapott 74 pont messze kiemelkedik a sorból (legalábbis az Adria Ligában), a Tiszaligetben eddig 57 pontot átlagoltak az ellenfelek, igaz a Szolnok is kevesebb mint 62 egységet szerez hazai parketten meccsenként. Sérülés szerencsére nem hátráltatja Dragan Alekszics gárdáját, ráadásul otthon kell megvívniuk ezt a csatát, úgyhogy két vereség ide vagy oda, szerintem a találkozó esélyese az Olaj - és a győzelemre szükség is van a legjobb 8 eléréséhez.

A találkozót a SportM csatorna 16:45-ös műsorkezdettel, élőben közvetíti!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus