Szolnok - Mega Leks 18:00 (Sport1)

Ma délután a Szolnoki Olaj KK a Mega Leks együttesét fogadja a Tiszaligeti Sportcsarnokban, az Adria Liga 21. fordulójában.

Adria Liga, alapszakasz, 21. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 9-11) - Mega Leks (szerb, 8-12)
2015.02.07., szombat, 18:00 (TV - Sport1, 18:00)

A vendégek nyári játékosmozgásairól, változásairól írtunk már bővebben, ezt EZEN A LINKEN el tudjátok olvasni. Annyi változás történt a szerbiai meccshez képest, hogy két magasemberük távozott. Alekszander Marelja a belga Oostendénél játszik december legvége óta, míg Dusan Csantekint nemrég vitte el a török Istambul BB. Van egy komolyabb érkezőjük is Dejan Muszli személyében - ő tavaly még a Partizan kezdő centere volt.

Az utóbbi időszakban nem ment a Megának, hiszen a 16. fordulótól kezdve négy vereséget gyűjtöttek be zsinórban, az előző hétvégén azonban megverték a Buducsnosztot, amely komoly fegyvertény.

Várható rotáció:
Miljenovics - Zagorac - Keselj - Jokics - Muszli
Jaramaz - Krsztics - Nikolics

Muszli érkezésével a kezdő még erősebb lett, mint volt, az alacsony átlagéletkor ellenére ez az öt játékos nagyon komoly minőséget is képvisel, a padjuk viszont elég rövid, a 19 éves Jaramaz mellett két 21 éves sráccal operálnak az utóbbi időben, Csantekint távozása után. Jokics és Miljenovics voltak az eddigi húzóneveik, de Muszli érkezésével jóval inkább eloszlanak a szerepek, hiszen egy nagyon ponterős játékossal erősödtek. A kulcs mindenképpen a kezdőötös minél jobb semlegesítése kell, hogy legyen, mert elvileg a kispadról jóval több segítségre számíthat Dragan Alekszics, mint kollégája.

A Szolnok éppen kezdte szállítani az eredményeket, hiszen az Igokea idegenbeli legyőzését követően hiába kapott ki a csapat hazai pályán az MZT Szkopjétől, a Levszkit és a Cibonát is sikerült megverniük, tehát négy fordulóból háromszor győztesen hagyták el a parkettát. Az elmúlt hétvégén azonban hatalmas pofonba nézett bele az Olaj, a 17 percig szoros küzdelem után a Crvena Zvezda erőt demonstrált a hátralévő 23 minutumban. Nem tudni, mennyire maradt ott a fejekben a 43 pontos zakó, de ez most megint egy nyerhető meccs a magyar bajnok számára egy alapvetően jó, de nagyon rövid rotációval dolgozó ellenféllel szemben.

Kellene is a siker az utolsó öt forduló előtt, amely nem ígérkezik a legkönnyebbnek - három Top5-ös csapat, a Union Olimpija, a Buducsnoszt és a Cedevita érkezik a Tiszaligetbe, míg a közvetlen riválisokkal, a Krkával és a Zadarral idegenben kell majd megküzdeniük a szolnokiaknak. Ez előtt a nem túl könnyű sorozat, illetve a Magyar Kupa nyolcasdöntője önbizalomnövelő győzelmet arathatnak ma - erre minden esélyük megvan még akkor is, ha a szezon közben nevet is változtató Mega Leks a Buducsnoszt ellen jelezte, rövid minőségi kispad ide vagy oda, számolni mindenképpen kell velük, túl könnyen nem lehet venni ezt az összecsapást sem.

A találkozót a Sport1 csatorna 18:00-s műsorkezdettel közvetíti.

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus