Szolnok - Metalac 18:00 (Sport2)

Holnap este már újabb mérkőzést játszik a Szolnoki Olaj KK együttese az Adria Ligában - az első fordulóban, szombaton, a Partizantól elszenvedett vereséget követően egy újabb szerb alakulat, az újonc Metalac Farmakom Valjevo csapata lesz a magyarok ellenfele. A vendégek is vereséggel hangoltak a találkozóra - igaz, összességében pozitív meglepetést okoztak. Hogy mi várható az összecsapáson, azt nézzük át most kicsit részletesebben!

Adria Liga, alapszakasz, 2. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 0-1) - Metalac Valjevo (szerb, 0-1)
2014.10.08., szerda, 18:00 (TV - Sport2, 18:00)

A vendégek nyári játékosmozgásairól, változásairól a múlt héten írtunk bővebben, ezt EZEN A LINKEN el tudjátok olvasni (a szerbek közül az utolsó csapat a Metalac, összességében a negyedik a listában).

Az első körben a Buducsnoszt ellen léptek pályára idegenben, és 25 percig bombameglepetésre nem is csak tartották magukat, de 9 ponttal vezettek is - gyengébb kezdés után egyértelműen jobban játszottak eddig a pontig az egész bajnokság egyik legnagyobb esélyesénél (39-48). Ezt követően darálta be őket a montenegrói alakulat, főleg támadásban fogytak el nagyon, hiszen a hátralévő 15 percben 13 pontot dobtak összesen. Az ezen a mérkőzésen is látszódott, hogy AL szinten kiemelkedő emberük nincs, 9 fős rotációval dolgoznak, és 6-7-en nagyjából hasonló teljesítményt tudnak nyújtani, ezzel tudnak, ezzel kell meccseket nyerniük.

Várható rotáció:
Otasevics - Bakics - Malesevics - Jevtovics - Majsztorovics
Ljubicsics - Kutlesics - Josilo - Todorovics

Az Olaj egy pontszegény mérkőzésen vesztett a Partizan ellen, ahol az első negyed végét leszámítva vezetni sem tudott a szolnoki gárda. Vojvoda Dávid és Stefan Sinovec 35 pontot dobtak az 55-ből, de a többiektől - főleg pontszerzés terén - sokkal több kell a továbbiakban. A két vezér közül Vojvoda tartja az Eb-selejtezőkön mutatott kiváló formáját, Sinovec viszont főleg a kinti dobásai révén kellemes meglepetés volt - komplett, all-around produkciót nyújtott szombaton, igaz, ez most nem volt elég ahhoz, hogy a csapat is nyerjen.

Érdekes mérkőzés lesz, ahol a kisemberektől komoly előrelépés kell a sikerhez, mert a Metalac nagyon sokszor játszott alacsony szerkezetben az első fordulóban. A három igazi magasemberük (Jevtovics, Majsztorovics, Todorovics) összesen 53 percet töltött a parketten, nagyon sokszor a két méter magas Josilo, illetve a 202 centis Malesevics játszottak erőcsatár poszton, ami egyértelműen alacsonyabb szerkezet, hiszen mindkét játékos kiscsatár alapvetően.

Ami érdekesség még, hogy Dragan Alekszics, valamint a vendégek mestere, Vlagyimir Djokics egykor együtt játszottak a Spartak Subotica csapatában. Djokics a Metalac hivatalos honlapjának azt mondta, hogy nehéz meccsre számít, mert az Olaj mindig kemény ellenfél hazai pályán, és mindig teltház előtt játszanak. Nagyon várja már a találkozást Aleksziccsel. Ugyanazt a játékot akarják játszani, mint az első körben Podgoricában, amikor szerinte jó teljesítményt nyújtottak. Van egy új amerikai játékosuk, aki viszont egyelőre az orvosi vizsgálatokra vár, csak a hétvégén játszhat leghamarabb.

Összességében ezt a mérkőzést hozni kell, mert az ellenfél minden tisztelete mellett papíron az egyik legkönnyebb találkozója ez az Olajnak. Amennyiben a Dr. Nyerges Zsolt által kitűzött legjobb nyolc a cél, akkor az ilyen meccseket be kell húzni. A Buducsnoszt elleni eredményük mutatja, hogy lebecsülni sem szabad a Metalacot, de itt most kimondottan a győzelem lenne csak elfogadható.

A találkozót a Sport2 csatorna 18:00-s műsorkezdettel, élőben közvetíti!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

A 2. forduló többi összecsapásának beharangozóit EZEN A LINKEN olvashatjátok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus