Szolnok - Partizan, 17:00

Ma este, 17 órától a Szolnoki Olaj KK együttese a szerb Partizan Belgrád csapatát fogadja az Adria Liga 11. fordulójában. A mérkőzést a SportM 16 óra 45 perces műsorkezdéssel élőben közvetíti. Jöjjön is a derbi felvezetése a legfontosabb tudnivalókkal!

Adria Liga, alapszakasz, 11. forduló

Szolnoki Olaj (magyar, 3-7) – Partizan (szerb, 8-2)

2013.12.08., 17:00 (Sport M)

Komoly erőpróba vár Nedeljko Asceric együttesére ma este. Nem elég, hogy az Euroligában szereplő a az Adria Liga második helyén álló Partizánt fogadják, sérülések is nehezítették felkészülésüket. Nagyon könnyen kiegyeznének a piros-fekete szimpatizánsok, ha a tavalyi mérkőzést sikerülne megismételni, s ismét vesztesen távozni a szerb alakulat Szolnokról.

Dusko Vujosevics fiai a hétközi Euroliga fordulóban megszerezték második győzelmüket, miután hazai pályán legyőzték a Budivelnik Kijevet. A magyar csapta szempontjából bizakodásra adhat okot, hogy az imént említett mérkőzésen, valamint a legutóbbi AL sikerük (Ljubljana) alkalmával az eladott labdáik száma elfogadható feletti tartományban, míg a mezőnydobásaik hatékonysága alacsony százalékon állt. A csapat motorja egyértelműen a Bogdanovics, Miloszavljevics, Lauvergne trió, hozzájuk csatlakozik az NBA tapasztalattal bíró Kinsey. Ha négyük közül legalább kettőt limitálni tudnának Lóránt Péterék, akkor joggal bízhatnának még egy esetleges győzelemben is.

A belgrádiak elég komoly irányító gondokkal küzdenek, ugyanis Lao Westermann az egész szezonra kiesett ACL szakadása miatt már hetekkel korábban, a pótlása pedig egyelőre nem megoldott, bár a fiatal Novakot már talán be is vetheti a vendéglátó, mely a Hanga Ádámhoz hasonlóan a Spurs által draftolt Davis Bertansra sem számíthat még hónapokig.

A magyar együttes sorozatban négy találkozót vesztett el az Adria Ligába, közülük kettőt a Tiszaligeti Sportcsarnokban. Épp ideje lenne megtörni a rossz sorozatot, ám az ellenfél személye nem a biztos hazai siker tényét hozza magával. A lehető legjobb teljesítményre lesz szüksége a Szolnoknak, ha szoros találkozót akar játszani soros ellenfeléve.

Elsősorban a lepattanózás lesz kulcsfontosságú, ugyanis a szerbek ezen játékelemben mutatott főlényüknek köszönhették hétközi Euroliga, s legutóbbi AL sikerüket is. Ami a keretet illeti, Warren már teljesen egészséges, ám azt nem tudni, hogy Oliver és Markovics vállalni tudja-e a játékot, s ha igen, akkor milyen mennyiségű játékpercet kaphatnak. Tovább szaporíthatja Asceric mester gondjait, hogy Lóránt és Keller is küszködtek hátráltató tényezőkkel, ám nem úgy ismerjük, hogy a válogatott magasembereket, hogy ne küzdenének sérülés esetén is a csapat sikeréért.
 
Szurkoljunk együtt a magyar csapat sikeréért.
Hajrá Szolnok! Hajrá magyar kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus