Szolnok - Szkopje 18:00 (Sport2)

Az Adria Liga alapszakaszának második fordulójában a bajnokságban tavaly debütálók csatája kerül terítékre - a Szolnoki Olaj KK együttesének ellenfele a listavezető macedón MZT Szkopje Aerodrom lesz. A nyáron nagyon megerősödött vendégek egy 19 pontos diadallal indították az idei bajnokságot, ezzel vezetik a tabellát egy kör után, míg az Olaj négy pontos vereséget szenvedett Zadarban. Lássuk, kik is lesznek pontosan a Szolnok ellenfelei, mi várható a találkozón!

Adria Liga, alapszakasz, 2. forduló

Szolnoki Olaj KK(magyar, 0-1) - MZT Szkopje(macedón, 1-0)    2013.10.08. (18:00, TV - Sport2)

Mint azt már a bevezetőben írtuk, a Szkopje nagyon megerősödött a nyáron. Két írásunkban, itt és itt már beszámoltunk erről bővebben is. Minden fontosabb játékosukat (a két Sztojanovszki, Gecsevszki, Davis, Csekovszki, Otasevics) sikerült megtartaniuk, és e mellé a mag mellé egy hasonlóan erős névsort sikerült hozniuk Stefan Sinovec, Justin Reynolds, Uros Lucsics és Alekszandr Kosztoszki személyében. Tele vannak magasan jegyzett, kiváló játékosokkal - kiegyensúlyozott, bő rotációjuk van, amiben gyakorlatilag bárki bármikor bevethető. Az újak közül többen (Lucsics, Sinovec) kezdtek az első meccsen, és valószínűleg ez így lesz most is.

Egy hiányzójuk van, Gjorgi Csekovszki, akiről olyan sok mindent nem tudni, de az előző találkozót kihagyta, jó esély van arra, hogy három nap alatt nem történt vele nagyobb változás, és Magyarországon sem lép pályára. Szintén érdekes, hogy a kezdő irányítójuk, Nikola Otasevics mindössze 8 percet játszott pénteken, a Union Olimpija ellen, de arról nincs hír, hogy ő maródi lenne, vagy kihagyná ezt a mai találkozót.

Várható rotáció:
Otasevics - Sinovec - D.Sztojanovszki - Lucsics - Gecsevszki
Kosztoszki - Davis - Reynolds

Az Olajnál mindenki egészséges, de nagyon rendbe kell tenni a fejeket, valószínűleg nem érintette túl jól a társaságot, hogy az egyik legnyerhetőbb idegenbeli mérkőzést elveszítették az első fordulóban, méghozzá a végeredmény ellenére viszonylag simán. Az biztos, hogy ma annyi hiba nem fog beleférni, mint amennyit Zadarban vétett a csapat, ha egyáltalán szoros meccset akar játszani, mert a Szkopje sokkal erősebb alakulat, mint a szombati ellenfelük volt - egyrészt tehetségesebb gárda, másrészt jóval régebb óta készülnek együtt, mint a kezdés előtt éppen csak összeálló horvátok. A támadójátékot már a legelejétől kezdve össze kell szedni, mert valószínűleg ma egy 22 pontos első félidővel vége is lenne a meccs érdemi részének.

A palánk alatt sokkal jobb névsorral rendelkezik a Szkopje, mint a Zadar, és bár az Olajnál így is több a bevethető magasember, ezt már Horvátországban sem sikerült kihasználni sem pattanózásban, sem pontgyártásban. A külső sorban nagyon jól illeszkednek egymás mellé az elemek a macedónoknál, mindenki pontosan tisztában van a szerepével, saját tudásával - az komoly meglepetés lenne, ha a külső posztokon nyerné meg a meccset a Szolnok.

A hazai pálya mindenképpen az Olaj mellett szól - ne feledjük el, hogy tavaly mindössze 5 veresége volt otthoni környezetben a magyaroknak, csak a Siroki, a Buducsnoszt és három Final Fouros gárda, az Igokea, a Radnicski és a Crvena Zvezda tudott nyerni a Tiszaligetben. Ez viszont alapjában véve csak statisztika, abból is tavalyi, úgyhogy sokat nem ér, ha nem játszik legalább egy szinttel jobban a Szolnok, mint tette azt pár nappal ezelőtt. A mai meccsen még hazai pályán sem nyomja őket az esélyesség terhe, a nyári erősítések után ez a Szkopje Top6, kis szerencsével Top4 csapat lehet a végelszámolásnál, úgyhogy komoly bravúr lenne az ő legyőzésük - ami egyébként nagyjából ki is egyenlítené a zadari fiaskót.

A mérkőzést a Sport2 csatorna 17:45-ös műsorkezdettel közvetíti!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus