Szolnok - Szkopje 20:00 (Sport1)

Holnap este 8 órától a Szolnoki Olaj KK a macedón MZT Szkopje együttesét fogadja az Adria Liga alapszakaszának 17. fordulójában.

Adria Liga, alapszakasz, 17. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 7-9) - MZT Szkopje (macedón, 5-11)
2015.01.09., péntek, 20:00 (TV - Sport1, 19:45)

A vendégek nyári játékosmozgásairól, változásairól két hete írtunk bővebben, ezt EZEN A LINKEN el tudjátok olvasni (hátulról a harmadik a Szkopje a listában). Egész évben óriási jövés-menés van náluk, gyakorlatilag két csapatnyi játékost, edzőt fogyasztanak, és még csak január van. Zmago Sagadinnal vágtak neki az idénynek, de gyengébb állománnyal. A Szolnok ellen már Vrbica Sztefanov irányította az együttest, a gyenge folytatás miatt azonban már ő sincs a kispadon, Alekszandar Joncsevszki a macedónok vezetőedzője jelenleg.

A legutóbbi kezdőcsapatból csak Cvetkovics és Lucsics maradtak, Demuynck és Marinkovics már távoztak - ahogy Tsintsadze is -, Szimonovszki pedig hosszú ideje sérült. A padról Morovic is távozott, Zsivcsevics sem játszik, úgyhogy gyakorlatilag a fél csapatot el lehet felejteni.

Damjan Sztojanovszki érkezett nem sokkal az Olaj elleni mérkőzés után, de ő is súlyos szalagsérülést szenvedett, így már a helyére is igazoltak. A kezdő kettes és hármas posztokon két volt szolnoki játékos, Szead Sehovics és Sztefan Szinovec vannak jelenleg. Az egyébként meghatározó játékos Marinkovicsot kifejezetten jól pótolták, hiszen a macedón válogatott Predrag Szamardzsiszki érkezett a helyére, a padot pedig az amerikai Dion Dixonnal erősítették meg

Várható rotáció:
Cvetkovics - Szinovec - Sehovics - Lucsics - Szamardzsiszki
Dixon - Sztajics - Classen - Nikolovszki

Náluk pont ezért az eddigi statisztikákról nincs sok értelme beszélni, állandóan változtak a játékosok, ezzel együtt a szerepek is - annyi látszik mindössze, hogy Cvetkovics az egyik vezér, és eddig Szamardzsiszki is beváltja a hozzá fűzött reményeket (20.0 VAL).

Ami nem nagyon változott, azok az eredmények. A legutóbbi öt meccsükből 4-et elvesztettek - december közepe óta -, és bár a Cibona és a Crvena Zvezda sem verte meg őket nagyon, a Mega Lekset sikerült két vállra fektetniük, és az egyébként bombaformában lévő Zadarral is szoros meccset játszottak, de a Buducsnoszt ellen legutóbb egy félidő alatt beszedtek 20 pontnyi hátrányt.

Az Olaj nagyon fontos sorozatokat zárt le legutóbb, az Igokea ellen. Egyrészt ötmeccses idegenbeli túráról térnek most haza, újra a Tiszaligetben játszhatnak, másrészt a bosnyákok elleni mérkőzést hátrányból, a harmadik negyedben nagyot fordítva sikerült megnyerni, így az önbizalom helyre állhatott - vereség esetén nagyon nehéz helyzetbe kerültek volna, ezt sikerült elkerülni, és reális a sansz jelenleg a legjobb 8-ra. Itt most egy "kötelező" győzelem következne, mert bármennyire is sötét ló a Szkopje, a liga utolsó előtti helyezettjét hazai pályán meg kell verni, hogy a riválisokkal szemben ne kerüljön lépéshátrányba a Szolnok.

Minden esély megvan erre, hiszen most már valószínűleg teljes kerettel állhat majd ki Dragan Alekszics együttese, így hiába a macedón válogatott középjátékos és a két volt szolnoki érkezése, minőségben és mennyiségben is jobban áll papíron az Olaj. Ezt a fölényt kell realizálni holnap a pályán, és ebben az esetben lehet tapadni arra a magra, amely egyébként a 4. helytől (Partizan 9-7) egészen a 10-11-ig terjed (Zadar 7-8, Krka 6-10) - azt nem szabad elfelejteni, hogy a Zadar úgy 11., hogy egy elmaradt meccsük van a ligautolsó Levszki ellen.

A találkozót a Sport1 csatorna 19:45-ös műsorkezdettel, élőben közvetíti!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus