Szolnok - Zadar 17:00 (SportM)

Holnap délután 17:00-tól a Szolnoki Olaj KK a Zadart látja vendégül az Adria Liga 9. fordulójának nyitómeccsén. Lássuk a részleteket!

Adria Liga, alapszakasz, 9. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 4-4) - Zadar (horvát, 2-6)
2014.11.22., szombat, 17:00 (TV - SportM, 16:45)

A vendégek nyári játékosmozgásairól, változásairól írtunk már bővebben, ezt EZEN A LINKEN el tudjátok olvasni.

2-1-gyel kezdte ugyan az idei szezont a Zadar, de az Igokeát és a Levszkit verték hazai pályán, az MZT-től pedig kikaptak - a jelenlegi tabella utolsó négy helyezettje került elő ebben a mondatban. Ahogyan az várható volt, ezt követően jelentősen visszaestek - a Cibonától még saját butaságaik miatt kaptak ki, a Zvezda, a Mega Vizura, a Union Olimpija és a Buducsnoszt viszont egyértelműen jobbak voltak náluk, így egy ötös vereségsorozattal érkeznek a Tiszaligetbe.

Várható rotáció:
Florence - Bosnjak - Ramljak - Ivanov - Sobin
Basic - Sango - Sirko - Kraljevic

Ahogyan azt nyáron is leírtuk, a Zadar (is) gyengébb állománnyal rendelkezik, mint tavaly. Egyik legnagyobb gondjuk, hogy irgalmatlan alacsony szerkezettel kénytelenek operálni. Florence-t leszámítva ugyan mindenki legalább 190 centi az aktív rotációból, kettes és hármas poszton nincsenek is fizikai hátrányban, de a kezdőben Sobin 203 centivel a legmagasabb, az egyetlen igazi centerméretű, 212 centis Kraljevic pedig 10-15 perces kiegészítőember - az utána következő legmagasabb ember pedig már az előbb említett Sobin.

Gyakorlatilag mindenben a liga utolsó harmadába tartoznak, még a vonalról is pocsékul, 60% alatt tüzelnek csapatszinten - itt Florence-t és Ramljakot leszámítva mindenki komoly problémákkal küzd, főleg az egyik legnagyobb tehetség, Bosnjak (46.2%), illetve a gárda összességében leghasznosabb tagja, Sobin (36.8%) faragható. Sobin, Florence, valamint Ivanov a pontfelelősök, de összességében nézve a Zadar komolyabb egyéniség nélküli együttes, a Levszki mellett talán a legnagyobb esélyes az utolsó helyre.

Az Olaj sincs sajnos sokkal jobb formában náluk, hiszen legutóbbi 10 meccséből 8-at elveszített a magyar alakulat - a Levszki elleni siker már nagyon régen volt, de a legutóbbi, Mega Vizura elleni diadalból azért lehet építkezni. Óriási gond viszont, hogy Milosevics a Zenit elleni mérkőzés előtt, Jones és Keller pedig a meccs közben sérültek meg, könnyen elképzelhető, hogy mindhárman kihagyják az összecsapást. Petty a sportando.com és a eurobasket.com szerint sincs már Szolnokon, így rettenetesen rövid lesz a Szolnok padja, ha egyik sérült sem vállalhatja a játékot.

Amennyiben a három ember közül egyik sem lép pályára, úgy Wittmann egészen biztosan kezd, de ez azt is jelenti, hogy az eddigi aktív rotációt nézve Vojvodának és Szinovecnek sem lesz cseréje, Báder, Lóránt és Brkics pedig hárman kénytelenek lesznek elvinni a 4-5-ös posztokat. Mindenképpen hozni kellene pedig ezt a találkozót a legjobb 8-hoz, mert az ezt követő 7 meccséből 6-ot idegenben fog játszani a csapat, otthon pedig a Krkát fogadja majd, ami szintén nem ígérkezik könnyű derbinek. Nagyon fontos lenne egy ilyen sorozat előtt még egy győzelmet szerezni az önbizalom szempontjából, mert a Cedevita, a Union Olimpija, a Buducsnoszt és a Partizan ellen idegenben nem a legjobb előjelekkel léphet pályára a csapat.

Ha egyik sérült sem lesz ott holnap a pályán, akkor esélyest nagyon nehéz megnevezni, hiszen a fiatalok közül senki nem kapott eddig lehetőséget - leszámítva néha egy-két percet -, hat egyébként sem túl pihent emberrel pedig senki ellen nem könnyű a győzelem. Más lehetőség azonban nincs, mert most könnyen akkora gödörbe kerülhet a csapat egy esetleges vereséggel - és a következő egy hónap meccseivel -, hogy onnan az év eleji célok teljesítése is elég messzire kerülne.

A találkozót a SportM csatorna 16:45-ös műsorkezdettel közvetíti.

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus