Szolnok - Zaragoza 18:00 (Sport 1)

Szerda este 18:00-tól búcsúzik a Szolnoki Olaj KK a EuroCup idei küzdelmeitől - a magyar bajnok vendége a CAI Zaragoza lesz.

EuroCup, Második Csoportkör, N csoport, 6. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 1-4) - CAI Zaragoza (spanyol, 3-2)
2016.02.10., szerda, 18:00 (TV - Sport1, 17:45)

A Szolnoki Olaj KK idei utolsó nemzetközi kupameccsén a spanyol CAI Zaragozával találkozik majd - az ellenfélről decemberben írtunk már hosszabban, az egy hónappal ezelőtt lejátszott találkozó előtti felvezetőt, a két "új" játékosukat pedig ezen a linken elolvashatjátok. Azóta nem volt náluk változás.

Várható rotáció:
Bellas - Sastre Morro - Linhart - Jelovac - Kravtsov
Henry - Swing - Pere - Benzing - Fotu - Norel

A szolnoki mérkőzés után a spanyol bajnokságban nem mutattak túl jó formát, hiszen kikaptak az akkor még a szezon során hibátlan mérleggel rendelkező Valenciától (ezért mondjuk nem nagyon lehet "elítélni" őket), majd a Fuenlabrada és az Andorra is felülmúlta őket. A hétvégén aztán sikerült megverniük a FIATC Joventutot, ezzel 19 fordulót követően 6-13-mal állnak a spanyol első osztály 15. helyén. A EuroCupban a hazai pályán elért eredményeiknek köszönhetően nyerő helyzetben vannak az utolsó forduló előtt, hiszen a Sassarit és a Galatasaray-t is megverték saját pályájukon, az olaszoktól pedig kevesebbel kaptak ki Szardínián, mint amennyivel megverték őket Spanyolországban, így egymás elleni eredményekben jobbak - 3-2-vel egyébként jelenleg a másodikok a csoportban.

Az Olajnál volt némi hullámvölgy az utóbbi hetekben, de mintha kezdene talpra állni Pór Péter legénysége, hiszen a Galata elleni jó három negyed után három ugyanennyi jó játékrész következett a Sassari otthonában is - igaz, utóbbi nyerhető találkozónak tűnt több szempontból is, de végül nem jött össze a siker, ám így is sokkal jobban helyt állt a Szolnok, mint az ezt megelőző két idegenbeli EuroCup-mérkőzésen. A bajnokságban az ASE legyőzése után a Nyíregyháza idegenben könnyebb falatnak bizonyult, de a lényeg, hogy újra kezd összeállni az a keményebb védekezés, amivel decemberben hozták a nagy eredményeket európai szinten is. Az nagy kérdés, hogy a Zaragoza tempója és védekezése ellen most mire lesznek képesek támadásban Vojvodáék, mert az idegenbeli találkozón a rengeteg eladott labdát megbüntette az ellenfél, ráadásul nekik nincsenek olyan problémáik a sérülésekkel, igazolásokkal, mint a Galatának vagy a Sassarinak, úgyhogy az állományuk jóval hosszabb is, mint a csoport másik három tagjáé.

Azt a spanyolországi mérkőzésen láthattuk, hogy a Zaragoza kerete a kiemelkedően nagy nevek hiányának ellenére is mennyire jó, illetve hogy mennyire más tempójú kosárlabdát játszanak, úgyhogy a találkozó esélyeseként most sem lehet megnevezni az Olajt. Az sem mindegy, hogy a vendégeknek nemcsak a becsületük megőrzése lehet céljuk, vagy éppen az első idegenbeli siker megszerzése a második csoportkörben, hanem teljesen reális esélyeik vannak a továbbjutásra, egy győzelemmel konkrétan be is kerülnek a nyolcaddöntőbe. Ha kikapnak sem feltétlenül esnek ki, de akkor a Galatasaray-nak muszáj megvernie a Sassarit Törökországban ahhoz, hogy a Zaragoza továbbmenjen, erre mondjuk elég jó esély van szintén - ebben az esetben a spanyolok és az olaszok lesznek holtversenyben, az jó a Zaragozának, egy Sassari győzelemnél és a Szolnok sikerénél viszont a Galatával lennének 3-3-mal a 2-3. helyen, velük szemben pedig bukják az egymás ellenit a hispánok.

Az összecsapást a Sport1 csatorna 17:45-től élőben közvetíti!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!


Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus