Szolnoki bemelegítés a nagyobb feladatok előtt

Ma késő délután, 18:00-tól a Szolnoki Olaj KK együttese (is) megkezdi az idei EuroChallenge sorozatot - a kiírás egyik esélyeseként számon tartott magyar alakulat első ellenfele a bolgár Rilski Sportist lesz. Természetesen egyik ellenfelet sem szabad lebecsülni, de a szolnokiaknak ezt a feladatot szinte kötelező hozniuk hazai parketten. Az összecsapást a Sport2 csatornán, 17:45-ös műsorkezdettel megtekinthetitek majd, de hogy mi is várható, és ki is az ellenfél, azt lássuk kicsit részletesebben!

EuroChallenge, Első csoportkör, H csoport, 1. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar) - Rilski Sportist (bolgár)   2013.11.05., 18:00 (TV - Sport2)

Az ellenfélnél öt amerikaival operálnak, ez szinte az egyetlen veszélyforrás, amit fel tudnak mutatni. Az USA-ból érkezettek inkább a fiatal és a középkorú korosztályhoz tartoznak, hiszen a kiscsatár Sean Barnette a legidősebb, ő 1986-os születésű.

Ötük közül négyen - Barnette-n kívül az irányító Corin Henry, illetve a két fiatal kiscsatár-erőcsatár átmenet, Evan Ravenel és A'uston Calhoun - meghatározó szerepet töltenek be a csapat életében, ők adják a csapat gerincét és természetesen kezdők. A hátvéd Vernon Taylor szerepe eddig tisztázatlan, három meccsből egyen pályára sem lépett, a másik kettőn pedig összesen 21 percet töltött a parketten.

A bolgár játékosok körül a 34 esztendejével rangidős hátvéd, Jordan Bozov, a 27 éves swingman, Zlatin Georgiev, a 24 éves magasember, Stanislav Vaklinov, illetve a 22 esztendős irányító, Darin Ivanov még az aktív rotáció részesei, így épül fel az a 8-9 fős keret, amivel Rosen Barchovski vezetőedző dolgozni szokott általában a meccseken.

Várható rotáció:
Henry - Bozov - Barnette - Calhoun - Ravenel
Ivanov - Taylor - Georgiev - Vaklinov

Nem melegítettek túlságosan jól erre az összecsapásra, hiszen vereséget szenvedtek hazai pályán a Balkan együttesétől (82-91), így három forduló után 2-1-es mérleget tudhatnak magukénak, és a bolgár első osztály negyedik helyén állnak.

Ami az öt amerikai mellett azonnal feltűnő náluk, hogy a small-ball fogalmának új alapokat adnak, hiszen 207 centivel Vaklinov a legmagasabb emberük, a kezdőben pedig Ravenel a maga 204 centijével, brutális fizikai előnyben lesz tehát az Olaj a festékben, amit maximálisan ki is lehet használni. Az öt amerikai egyébként valószínűleg gyors és egyéni játékot fog leginkább játszani, de atletizálásban a szolnokiak is könnyedén felveszik a versenyt bárkivel.

Az Olaj - mint ismeretes - egy nagyon jól sikerült mérkőzéssel, a Radnicski elleni 101-92-es diadallal hangolt az EC-nyitányra. Willie Warren eddig is tarthatatlannak látszott a találkozókon, de szombaton rá is feküdt erre a Szolnok, egy 50 VAL-os teljesítmény lett az eredménye. Az amerikai irányító a magyarok játékának alapja, így minden bizonnyal ma is kulcsszerepe lesz, de az Adria Liga szintjéhez képest könnyebb ellenfél miatt mások is reflektorfénybe kerülhetnek.

A palánk alatti elképesztő fölényről már írtunk, itt most Keller Ákos, Lóránt Péter és Tomislav Ivosev is nyugodtan apríthat a festéken belül - Báder Márton elvileg ma már játszik, kérdés, hogy mennyire akarja kockáztatni játékát egy ilyen találkozón Neno Asceric.

A külső sorban azért figyelni kell, a bolgárok legveszélyesebb játékosai irányítóban, illetve hármas-négyes poszton játszanak. A pontok nagyrészét a Calhoun-Barnette-Ravenel trió szerzi, de utóbbinak azért jóval nehezebb dolga lesz a 210 fölötti, minőségi ellenfelekkel, mint van a bolgár bajnokságban, így valószínűleg előbbi kettőre hárul majd a pontszerzés - Chris Olivernek megint védekezésben lesz leginkább feladata.

Összességében nézve elmondható, hogy minden tiszteletünk mellett legalább egy kategóriával jobb csapat az Olaj, a bet365-ön 11.5 pontos favoritokként kezelik a szolnokiakat.

A találkozót 17:45-ös műsorkezdettel a Sport2 csatornán megtekinthetitek!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

 

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus