Szoros meccsen győzött Pakson a Trabzonspor

Az EuroChallenge 4. fordulójában tisztességgel helytállt az ASE a Trabzonspor ellen, de végül szoros vereséget szenvedett.

EuroChallenge, alapszakasz-csoportkör, 4. forduló, F-csoport
Atomerőmű SE (magyar, 1-3) - Trabzonspor Medical Park (török, 4-0) 78-82 (16-18, 22-19, 17-18, 23-27)
Paks, ASE sportcsarnok, 600 néző.
Vezette: M. Mazzoni, S. Clivaz, M. Difallahh (R. Virivnik)

Atomerőmű SE: Dugat 13/3, Markovic 5/3, Baki 5/3, Szabó 8/6, Jones 14.
Csere: Tóth 12, Roberson 14/6, Kovács 7/3.

Trabzonspor Medical Park: Bost 11/3, Hardy 16/6, Saruhan -, Yildrin 11/3, Stipanovic 10.
Csere: Lawal 13, Marshall 14/9, Velickovic 4, Akcay 3/3, Korkmaz -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Nemcsak az „odavágón” elszenvedett 22 pontos vereség, de a továbbjutás reményének életben tartása miatt is fontos mérkőzés várt a paksiakra. Szabó Zsolt kosarával vezettek is a hazaiak, igaz, nem sokáig, Hardy azonnal egalizált. Az első negyed folytatásában is ez volt a jellemző, fej-fej mellett haladtak a felek. Míg a házigazdánál Jones, addig a vendégeknél Marshall volt a vezér, előbbi 14, míg utóbbi 13 pontnál tartott a félidőben. A védelem mindkét oldalon jól működött, bár sok üres helyzet is kimaradt. Különösen Baki, majd Kovács üres hármasánál volt ez bosszantó, emiatt - ha szűken is - de tíz perc után a látogatók vezettek (16-18).

Török labdabirtoklással, de Kovács szép egyéni akciója végén magyar kosárral kezdődött a második etap. Az apró termetű irányító a későbbiekben is főszereplő volt: beállításával felgyorsult az Atomerőmű játéka és egy Kovács-Jones alley-ooppal a vezetést is átvette a házigazda. Jól zárt a paksi retesz, a vendégek sokáig csak a kinti dobásaikban bízhattak. Elhúzni azonban nem tudtak Bakiék, mert Velicskovicsék minden kosárra megfeleltek, majd jött egy érdekes fújás: Stipanovicsot senki sem bántotta, mégis sportszerűtlen hibát ítéltek a játékvezetők. A labda viszont „tudta a dolgát”, mindkétszer kifelé pördült a gyűrűből. A nagyszünetben így 38-37-et mutatott az eredményjelző.

A félidei pauzát a paksiak használták ki jobban, hiszen Tóth Ádám agilis játékának köszönhetően a harmadik tíz perc elején hat ponttal megugrottak, jött is menetrendszerűen a török időkérés. Ez hatott, Hardyék 10-0-s futással vágtak vissza és a negyed derekán már náluk volt az előny. Teljesen leállt támadásban az ASE, hosszú percek után a legjobbkor jött Dugat hármasa, de igazi fordulatot ez sem hozott. Nagyon sok támadópattanót gyűjtöttek be Lawalék és jól éltek a második esélyekkel, így továbbra is a Trabzonspor vezetett. Dzunics magához is rendelte fiait és negyed vége jól alakult: Roberson triplájával döntetlen állásról kezdődhetett a záró játékrész (55-55).

Egy-egy elrontott támadás után Hardy rögtön „bepörkölt” egy triplát, melyre Dugat felelt – továbbra sem engedték el egymást a csapatok. Majd Roberson percei következtek, az apró termetű amerikai vezérletével hatpontos előnyre tett szert az ASE, de volt még fordulat a meccsben. A török időkérés után 7-0-ra hozták a következő perceket Bosték, újra átvették a vezetést, és mint később kiderült, innen már nem volt visszaút. Szabó Zsolt hármasa még visszahozta a reményt két perccel a vége előtt, de aztán a végigjátszott akciók helyett a gyors távoli dobásokat választották Dugaték – ezek kimaradtak, Lawal zsákolása pedig pontot tett a mérkőzés végére. Minden dicséretet megérdemel a paksi csapat,nagyot harcoltak Jonesék, de ez ma este csak a tisztes vereséghez volt elég. A vendégek végül négy ponttal, 82-78-ra megnyerték az összecsapást.

Fotó: kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus