Szoros meccsen kapott ki az Olaj a PAOK-tól

0-11-gyel és 6-24-gyel is állt a Szolnok az első negyedben, de felállt a padlóról, a végén azonban a PAOK volt a jobb három ponttal.

EuroCup, Első csoportkör, 1. forduló
PAOK Thessaloniki (görög) - Szolnoki Olaj KK (magyar) 72-69 
(24-12, 13-20, 17-20, 18-17)

PAOK: Tepics 16/12, Duvnjak 17/9, Vaszileiadisz 9/3, Margaritisz 3, Balaban 7.
Csere: Markovics 6, Kakarudisz 2, Hatcher 6, Dedasz 3/3, Liapisz 3/3.

Szolnoki Olaj KK: Green 4, Vojvoda 16/6, Milosevics 4, Gregory 5, Natyazhko 15/3.
Csere: Craft 11/6, Keller 2, Boriszov 9/3, Wittmann 3/3.

A meccs teljes statiszikáját ezen a linken megtaláljátok!

Rémálomszerűen kezdődött a találkozó a magyar bajnok számára - Green kezdett irányítóban, és nemcsak támadásban volt ritmustalan az együttes, hanem a védekezés sem működött, Duvnjak 8 pontja után Tepics triplája a 11-0-s hazai vezetést jelentette a 3. percben. Natyazhko révén kezdte meg a pontgyártást a Szolnok az 5. percben, de szinte semmi nem változott a játék képét tekintve - rengeteg eladott labdája volt Dragan Alekszics legénységének, amit ki is használt a PAOK, a 9. percben már 24-6-ra, tehát 18 ponttal vezettek. Craft, majd Wittmann emelt be 1-1 triplát a negyedből hátralévő időben, nagyon kellett ez a magyar együttesnek, hogy nagyjából minimalizálni tudja a veszteségeket (24-12).

A második felvonásban Natyazhko szórt be villámgyorsan 5 pontot, de hiába jött fel ezzel 5 pontra az Olaj, itt megint a hazaiak szakasza következett, Balaban, Duvnjak és a két napja igazolt Hatcher pontjaival visszaállították a 10 pont fölötti különbséget (30-17). Stabilizálódni látszott a differencia a két fél között, de a 16. percben megindult a Szolnok. Vojvoda egymaga 8 pontot szerzett kevesebb mint két perc alatt, Green és Craft összesen 3 jó büntetőjével pedig ez egy 11-0-s vendég rohamot jelentett, újra meccsben volt az Olaj (34-32). A félidő utolsó bő egy perce nem jött össze Alekszicséknek - egy szépen kijátszott triplát kaptak, Vojvoda pedig nagyjából egy tizedmásodperccel a félidő végét jelző dudaszó után engedett el egy ziccert, de így is mindössze 5 pont volt a hátrány 20 perc játék után (37-32).

A fordulást követően 5-0-val indítottak a hazaiak, ám három perc alatt az ezen a mérkőzésen még pont nélkül álló Boriszov, illetve az eddig sok kritikát kapó Craft is 5-5 pontot szerzett, így egy 14-3-as rohanással a negyed felénél már az Olaj állt jobban, először a mérkőzés folyamán (45-46). Időt is kértek a görögök, amivel rendezték a sorokat, innentől kosárra kosár, hibára hiba volt a válasz mindkét oldalon, egyik együttes sem tudott meglépni a másiktól - Tepics még két büntetőt is kihagyott Milosevics sportszerűtlen hibája után. 50-50-nél fagyott be kicsit az eredményjelző, a hazaiak egy gyorsindításos kosárral törték meg a csendet, majd Green homályát váltotta pontokra Natyazhko. A negyed utolsó kosarát Hatcher szerezte, így két ponttal még mindig a PAOK állt jobban 10 perccel a vége előtt (54-52).

Natyazhko és Gregory révén ezt a felvonást a magyarok kezdték jobban, de Duvnjak és Tepics mellett az ekkor először beálló Liapisz is betalált, Vojvoda triplája és Boriszov támadópattanó után betett kettese viszont az egált jelentette a 34. perc végén (62-62) - fej-fej mellett haladtak a csapatok, nagyon egyenlő erők küzdelmének tűnt az összecsapás. Boriszov duplája után gyakorlatilag büntetőpárbajjá vált a mérkőzés. A PAOK előbb 6-ból 4-et értékesített, majd három és fél perccel a vége előtt kért időt Alekszics, hogy megtörje ezt a szériát, ami után az Olaj dobott zsinór öt egypontost (66-67). Vaszileiadisz is büntetőkből volt eredményes, de a túloldalon Vojvoda elrontott triplája után Natyazhko Craft kezébe ütötte a labdát, aki értékesítette a ziccert 32.3 másodperccel a vége előtt (68-69). Vaszileiadisz "rutinosan oldotta meg" (=fújtak neki egy kamufaultot), újabb két büntetőjével megint a görögöknél volt az előny, Vojvoda lépéshibája után pedig megint ő volt eredményes a vonalról (72-69). 3.5 másodperce maradt a Szolnoknak, de kevés volt már ez a pontszerzésre, így végül 3 ponttal kapott ki a magyar bajnok.

Felállt az Olaj a padlóról, megmutatta erejét Dragan Alekszics csapata, ugyanakkor hatalmas lehetőséget hagytak kihasználatlanul, ez pedig a végelszámolásnál nagyon sokat számíthat.

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus