Szoros meccsen kaptak ki Perlék

Ma sem lehetett panasz Perlék helytállására, de az erősebb Trento ellen többre nem volt esélye a ma is sokat játszó magyar hátvéd csapatának

Serie A, 4. forduló:

Dolimiti Energia Trentino - Betaland Capo d' Orlando  85 - 76

Perl Zoltán a kezdőcsapat tagjaként 26 percet játszott, 10 pontot szerzett (1/5 dupla, 1/3 tripla, 5/7 büntető), leszedett 6 lepattanót (5 védő, 1 támadó), ezen felül 1 assziszt és 5 kiharcolt fault, míg a negatív oldalon 2 vesztett labda és 2 beütütt fault szerepelt a neve mellett.

Perl Zoltánnal a kezdőcsapatban (a sérült Berzins helyén, a 3-as poszton) és őrült iramban kezdődött a találkozó, az első negyedben szinte védekezés nélkül rohantak át egymáson a felek. Mintha mind a két csapatot megijesztette volna az első 10 perc őrülete, úgy húzták be mind a két oldalon a „vészféket” a folytatásban. Az összecsapás ezt követően szinte végig nagyon kiegyensúlyozott mederben folyt, a védekezések keményedtek, a fegyelem felváltotta a „streetballt”, és a házigazda első negyedben kiharcolt előnye is stabilizálódott.

Perlék tartalékosan is mindent megpróbáltak, de a nagyszerűen és rendkívül hasznosan kosárlabdázó ex-szolnoki Aaron Craft vezetésével végig a kezében tartotta a meccset a Trento, és megérdemelt győzelmével már a 2. helyen áll a Serie A tabelláján. A vendégeknek sincs szégyenkezni valójuk, de ma este pontok nélkül hagyták el a parkettet, és 4 forduló után az egyelőre nagyon szoros alsóház 14. helyén állnak.

Perl Zoltán és az Orlandina Basket legközelebb mához egy hétre, október 30-án, vasárnap 18.15-ös kezdéssel, az olasz bajnokság 5. fordulójában a Red October Cantú együttese ellen lép pályára.

Dolomiti Energia Trento legjobb dobói: Flaccadori 14/9, Jefferson 14, Baldi Rossi 10/6, Craft 10.

Betaland Capo d’ Orlando legjobb dobói: Delas 19, Laquintana 12/3, Perl Zoltán 10/3, Diener 10/6.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus