Szoros végjátékban nyert a Falco!

A szombathelyi csapat ugyan leadta tízpontos előnyét, de határozott volt a végjátékban, így 75-73-ra legyőzte a Varesét a FIBA-kupában. 

FIBA Europe Cup, csoportkör, 5. mérkőzés

Falco-Trend Optika KC Szombathely - Varese 75-73 (21-23, 15-11, 21-18, 18-21)

Falco: Rundles 10/3, Váradi 4, Hódi 5/3, Bognár 7, Wright 16
cserék: Csomagics 15/6, Butorac 4, Dobos 4, Hallik 7/3, Simon 3/3, Bazsó -, Kovács B. -

Három saját nevelésű fiatal is bekerült Kálmán László kezdőcsapatába, de nem kezdett túl jól a Falco, hamar hatpontos előnybe került a Varese és ezt tartani is tudta. A negyed hajrájában a cserék érkeztével fordított a meccs képén a szombathelyi alakulat, Dobos két kosarával átvette és bár a nyitó tíz percet végül mégis a vendégcsapat nyerte, teljesen nyílt volt a meccs. A második negyedben egyre inkább a védekezés került előtérbe, kevés pont esett, a hazaiak Wright-ban bíztak leginkább és bár a Varese ismét meglépett kissé, a Falco egy 7-0-s etappal zárta a félidőt - a magyar csapat előnnyel vonulhatott nagyszünetre.

A fordulás után is hasonlóan alakult a találkozó, jól védekeztek a csapatok, nem záporoztak a kosarak, de a Szombathely volt hatékonyabb - a mezőnyből pontosabban célzó Bognárék hét pontra hizlalták előnyüket. Csomagics több kosarat is elsüllyesztett ebben az időszakban és a különbség elérte a tíz egységet is, de innen kétszer is vissza tudott táncolni a Varese két kosáron belülre - az utolsó négy perc 66-63-ról indult, Bognár pedig négy faulttal ült a padon. A palánk alat Brandon Davies vezérletével ekkor már átvették az irányítást a vendégek, az ő 2+1-es játékával ki is egyenlítettek - a Falcót ezúttal is Rundles próbálta a hátára venni és gyorsan beszórt öt pontjával stabilizálta is csapatát. 21 mp-cel a vége előtt 73-70 állt az órán, de Cavaliero két másodperc alatt kiegyenlített. A vendégek azonnal oda is ütöttek, Hallik két büntetője pedig végül a győzelmet jelentette a Szombathelynek - nem tudott már válaszolni a Varese, így Kálmán László együttese 2. győzelmét aratta a FIBA-kupában. 

Fotó, Slide: vaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus