Szoros végjátékban nyert az Olaj

Ma délután a Szolnoki Olaj KK együttese a bosnyák Sirokit fogadta az Adria Liga negyedik fordulójában. Az első félidő igen gyenge színvonalú játékot hozott, Vojvoda Dávid kiemelkedő teljesítményével viszont vezetett az Olaj. A második félidőben többször is úgy tűnt, eldönthetik a meccset a hazaiak, a mérkőzés vége azonban kiélezett lett. A büntetőkkel nem bántak jól a szolnokiak, de a végén a találkozó legjobbja, Vojvoda labdát szerzett, és büntetőivel befejezte a meccset, amelyet 71-69-re nyert a Szolnok.

Adria Liga, alapszakasz, 4. forduló

Szolnoki Olaj KK (magyar, 2-2) - Siroki (bosnyák, 2-2) 71-69 (14-11, 17-13, 20-22, 20-23)

V.: M.Jovcic, D.Neskovic, J.Juras

Szolnoki Olaj KK: Warren 10/6, Rakics 3/3, Vojvoda 23/9, Oliver 8, Lóránt 13/3.
Csere: Horváth -, Markovics -, Ivosev 5, Keller 4, Simon 5.

Siroki: Jones 10/6, Bilinovac 2, Petrovic 5/3, Barac 10/6, Kastropil 9.
Csere: Rikic 2, Buva 11/3, Bosnjak 3/3, Coles 9/3, Katic 8.

Kipontozódott: senki.

A hazaiak nem kezdhették túl jó előjelekkel az összecsapást, mivel Báder Mártonról kiderült, hogy hátsérülése miatt nem játszhat, míg Lóránt Péter edzés nélkül kellett, hogy parkettre lépjen - mint később kiderült, szerencsére ez nem látszódott teljesítményén.

A magyar együttes kifejezetten gyengén kezdte a találkozót, szerencséjükre a Sirokiban sem volt sok lendület és pont ebben a szakaszban (sem). Jonathon Jones két triplájával indult a meccs az első két percben, az első szolnoki kosárig pedig majdnem négy percet kellett várni - a sérüléséből felépülő Vojvoda Dávid volt eredményes, ő kezdte meg a pontgyártást hazai oldalon. Még két percig nem esett pont, ezt követően Tomislav Petrovic révén megint kintről találtak be a vendégek, úgyhogy a negyed feléhez úgy érkeztünk el, hogy az Olaj mindössze két egységet tudott termelni (2-9).

Szerencsére a felvonás második fele már sokkal jobban sikerült a magyaroknak. A Szolnok idei legjobbjai, Willie Warren és Lóránt Péter is beindultak, mindketten betaláltak kintről, Vojvoda kettesével pedig a 8. perc legvégén először vezetett a meccsen a hazai alakulat (12-11). Az eddig a pontig sem túl magas fordulatszámon pörgő Siroki ugyanis teljesen megállt, egyetlen közelit tudtak értékesíteni, de semmit nem tudtak kezdeni a magyarok kiváló védekezésével, egyénileg nem tudták megverni embereiket, így legtöbbször a támadóidő végén kellett kapkodniuk, kevés sikerrel. Az első negyed végén három ponttal vezetett az Olaj (14-11).

A második negyedben gyakorlatilag megismétlődött az első. Borzasztóan kevés kosár született, főleg a játékrész első felében. A vendégek Franko Kastropil és Domagoj Bosnjak révén visszavették a vezetést, és négy perc alatt ugyanúgy 2-9-et mutatott a negyed ponttermését mutató jelzőszerkezet, mint az első felvonás felénél (16-20). Az Olaj azonban most is fordított: Vojvoda Dávid úgy gondolta, kezébe veszi az irányítást, és a következő öt percben egyedül dobott 13 pontot, közte három hármast, ezzel megugrott a hazai gárda, 31-24-re vezettek a 19. perc végén, és ez volt az állás 20 perc játékot követően is.

A fordulást követően nagyban változott a játék képe és a mérkőzés menete is. Sokkal több kosár született - a félidő első két percében például Oliver termelt 6 pontot, ezek voltak a mérkőzésen az első esetek, amikor betalált a gyűrűbe -, Miljan Rakics hármasával pedig a 23. perc végére megnyugatóvá kezdett válni a hazaiak előnye, hiszen a mérkőzés során először vezettek legalább 10 ponttal, rögtön 12-vel (42-30). Nem adta fel azonban a bosnyák alakulat, sőt...

A vendégek idén legjobb teljesítményt nyújtó játékosa, Boris Barac is megszerezte első kosarait, így pillanatok alatt lefelezte a távolságot a Siroki (42-36), Neno Ascserics rögtön időt is kért. A játékmegszakítás nem hozott túl sok eredményt, Barac kintről volt eredményes, Julius Coles ziccerét követően így egyetlen pontra zárkózott az ellenfél a 27. perc közepén (42-41). A negyed végjátéka azonban megint az Olajé volt - ezúttal Warren volt elemében, gólpasszt osztott ki, betalált triplából, ziccerből, így vezetésével 5 pontos előnye volt a Szolnoknak a záró játékrész előtt (51-46).

Az utolsó 10 perc elején Simon Balázs jelentkezett két duplával, ezzel 9 pontra nőtt a különbség (55-46), "kivégeznie" azonban nem sikerült a Sirokit a hazaiaknak - a távolság folyamatosan 6-9 pont között mozgott. Tomislav Ivosev egy perc alatt szerzett öt pontot - az első öt pontját az idei Adria Ligában -, ezzel a 38. percben úgy tűnt, hogy el is dőlt a meccs (65-55). A Siroki azonban megint visszakapaszkodott, másfél perccel a vége előtt már csak három egységgel állt jobban a szolnoki együttes (65-62). A végjátékban egyik csapat sem bánt túl jól a büntetőkkel, egyetlen pontra is feljöttek a bosnyákok az utolsó 15 másodpercben (68-67), de két pontos hátrányban eladták a labdát, Vojvoda pedig befejezte a meccset egy labdaszerzéssel és két jó büntetővel. A végeredmény 71-69 lett, ezzel mindkét csapat 2-2-vel áll a tabellán.

A találkozó teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

 

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus